kozan.gr: Ξεσηκώνονται οι επαγγελματίες ψαράδες της Λίμνης Πολυφύτου – Ετοιμάζουν εβδομαδιαία διαμαρτυρία που ξεκινά από την Πέμπτη 22/2 με σημείο συνάντησης την Αγία Βαρβάρα δίπλα στην υψηλή Γέφυρα των Σερβίων – Εδώ και τρία χρόνια, δεν αποζημιώθηκαν, ενώ τους το είχαν υποσχεθεί, για την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας ενώ δεν έχει γίνει κανένας εμπλουτισμός – Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο ο Πρόεδρος του συλλόγου των επαγγελματιών ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου, Νίκος Κουρτίδης, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη – “Η κατάσταση είναι δραματική”, λέει στο kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα (Hχητικό)

20 Φεβρουαρίου 2024
10:08

 

Ξεσηκώνονται οι επαγγελματίες ψαράδες της Λίμνης Πολυφύτου. Ετοιμάζουν εβδομαδιαία διαμαρτυρία που ξεκινά από την Πέμπτη 22/2 με σημείο συνάντησης την Αγία Βαρβάρα δίπλα στην Yψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Εδώ και τρία χρόνια, δεν αποζημιώθηκαν, ενώ τους το είχαν υποσχεθεί, για την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας ενώ δεν έχει γίνει κανένας εμπλουτισμός. Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο ο Πρόεδρος του συλλόγου των επαγγελματιών ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου, Νίκος Κουρτίδης, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη. “Η κατάσταση είναι δραματική”, λέει στο kozan.gr,  που αποκαλύπτει το θέμα.

8 σχόλια

  • Καλά είναι οι επαγγελματίες να έχουν ένα εισόδημα , δίκαιο και θεμιτό . Η λογική όμως μα ς λέει ότι πρέπει να φροντίζεις για να έχεις , πρώτα απ΄ όλα , καραβίδα δεν υπήρχε στην λίμνη πολλά χρόνια , εμφανίστηκε όταν τα νερά καθάρισαν από τα λύματα όταν γίνανε οι βιολογικοί σταθμοί , εμφανίστηκαν οι καραβίδες και άρχισε οι αλιεία τους με υπέρ εντατικούς ρυθμούς χωρίς κανένα μέτρο , σαν δολώματα στούς κιούρτους χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ απόλειπα από κοτόπουλα και ψάρια που δεν είχαν πουληθεί με αποτέλεσμα να αρρωστήσει η καραβίδα και να κινδυνεύει να αφανιστεί , οι ίδιοι φέραν την καταστροφή , κατά δεύτερον η αλόγιστη χρήση – χωρίς κανένα έλεγχο από την Πολιτεία – διχτυών κρυσταλιζέ με άνοιγμα ματιών μικρό φέρανε τα ψάρια στό όριο που είναι – να μην ξεχνάμε ότι η λίμνη είναι βιότοπος για χιλιάδες πουλιά που έχουν δικαιωματικά τον πρώτο λόγο . Οσο γιά τους ερασιτέχνες παράκτιους αλιείς είναι αστείο να τους επιρρίπτουμε ευθύνες για πολλούς λόγους . Και φτάνουμε στο σημείο να διαμαρτύρονται και πέρα από τις αποζημιώσεις να ζητάνε τον εμπλουτισμό τις λίμνης από την πολιτεία , στην Ευρώπη στα εσωτερικά ύδατα ( λίμνες – ποτάμια ) οι σύλλογοι τους έχουν δημιουργήσει μικρά εκτροφεία ψαριών που τα εκμεταλλεύονται όλοι μαζί αλλά το κυριότερο εμπλουτίζουν κάθε χρόνο μόνοι τους τα νερά τους για να μην φτάσουν σε οδυνηρή κατάσταση .

    • Εξαιρετικό σχόλιο. Θα πρέπει να φωτιστεί και αυτή η πλευρά της δράσης των ψαράδων. Όχι μόνο γκρίνια και διεκδικήσεις αποζημιώσεων. Δεν θα πληρώνει η κοινωνία την απληστία και τις άφρονες τακτικές τους, ούτε και την ανικανότητα του κράτους να τους ελέγξει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.