Πόσο κοστίζει τελικά ένα τρακτέρ; (Γράφει η Αργυρώ Ξανθοπούλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών από το μπλόκο Βοιου)

22 Φεβρουαρίου 2024
07:39
Πόσο κοστίζει τελικά ένα τρακτέρ;
Δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ κανείς να ρώτησε έναν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ή να έκανε ένα ρεπορτάζ για το πόσο αγόρασε ένα μηχάνημα που θα ΕΞΕΛΙΞΕΙ τη δουλειά του.
Τις τελευταίες μέρες πολλοί ενδιαφέρονται και σχολιάζουν για το κόστος των τρακτέρ.
Να ζητήσουμε λοιπόν ένα ΣΥΓΝΩΜΗ που ΔΕΝ οργώνουμε ακόμη τη γη με τα ΒΟΔΙΑ.
Αυτό, από το σχολείο ακόμη μάθαμε ότι το λέγαμε ΕΞΕΛΙΞΗ!
Αντί λοιπόν να αναρωτιέστε πόσο κοστίζουν τα τρακτέρ, ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ για το πόσο πουλάνε αυτοί οι άνθρωποι την ΠΑΡΑΓΩΓΗ τους και με τι κόστος.
Αυτή η έρευνα ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχει νόημα ύπαρξης!
Υ. Γ Και κάτι τελευταίο αφού αυτή η δουλειά έχει ΤΟΟΣΑ ΛΕΦΤΑ γιατί δεν γίνεστε όλοι αγρότες;

36 σχόλια

  • τα 3/4 της αξίας επιδοτήσεις της κακής Ευρώπης, και ακόμη αν δεν είναι εύκολο που λέτε ναεισαι αγρότης και δεν συμφέρει όπως κάθε ιδιώτης το κλείνεις και άλλη δουλειά!! Εντάξει

    • Αντιπρόταση : παίρνει αξία το παραγόμενο προϊόν. Ξεπατώνονται οι Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και συνεχίζουμε να δουλεύουμε!

  • Κανείς δεν πρόκειται να σου απαντήσει στα ερωτήματα που βάζετε κυρία μου, ο Νεοέλληνας είναι μόνο για κακοπροαίρετη κριτική εναντίον όλων, χωρίς ντροπή και σκέψη και χωρίς να κοιτάξει τα μούτρα του στον καθρέφτη. Είμαι δ. υπάλληλος αλλά δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να καταλάβεις μερικά απλά πράγματα.

  • Να μας εξηγήσεις γιατί ο νομός Λάρισας έχει περισσότερες πόρσε και Φεράρι ανά άτομο σε όλη την Ελλάδα.
    Να μας πεις γιατί ο μόνος μήνας διαμαρτυριών σας είναι ο Φεβρουάριος.

    Σε ευχαριστώ και καλή σου μέρα

    • Επειδή έχω καλή πίστη , θα δεχτώ ό,τι δεν γνωρίζετε και θα σας απαντήσω σε αυτό που αναπαράγετε όλοι “γιατί τον Φεβρουάριο που κάθονται”! Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται το καλοκαίρι. Ο αγρότης θα τιμωρηθεί ; Εμείς που δεν θα έχουμε να φάμε ; ΟΧΙ; Να σας ενημερώσω λοιπόν πως τώρα απολυμαίνουν, τώρα οργώνουν, τώρα ραντίζουν , τώρα κλαδεύουν. Ευχαριστώ και καλή σας μέρα!

      • Δεν αναπαράγουμε κάτι κυρία Αργυρώ.
        Είναι γεγονός ότι υπάρχει νεκρά περίοδος τον χειμώνα. Δεν κάνεις αγώνα χωρίς να θυσιάσεις κάτι. Και κυρίως όταν δυσχαιρενεις με μπλόκα την καθημερινή ζωή των πολιτών και όχι των υπαιτιων. Πάντα καλοπροαίρετη είναι ο σχολιασμός και η κριτική. Δεν είναι τυχαία η αποστροφή του αγώνα σας από την κοινωνία.
        Τα υπόλοιπα που γράφετε είναι άσχετα με τις ερωτήσεις μου. Καλό είναι να διακρίνεται ο πραγματικός αγωνιστής αγρότης από άλλους με Φεράρι

        • Απόλυτα καλοδεχούμενη η κριτική σας .Θεωρώ πως σας απάντησα σε ότι ρωτήσατε συμπληρώνοντας την τοποθέτησή μου. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας θεωρούν πως τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια όπως επίσης δεν καταλαβαίνω πως δυσχεραίνουμε την ζωή των πολιτών όπως λέτε .Εξ αρχής ήμασταν κατά το κλείσιμο των δρόμων εκτός αν αναφέρεστε σε κινητοποιήσεις παλαιότερων ετών.

    • Εγώ λοιπόν σαν αγρότισσα σου λέω ότι δν έχω ούτε Πόρσε,ούτε Μερσεντές κκκκκκκ έχω ένα Φίατ απλό κ λιτό, δυστυχώς δν είναι όλοι στο ίδιο σακί υπάρχουν οι μεγάλο αγρότες με δικά τους χωράφια ιδιόκτητα κ πολλά στρέμματα το πώς τα απέκτησαν κ πόσα βγάζουν δν με αφορά υπάρχουν όμως κ οι μεσαίοι αγρότες οι οποίοι νοικιάζουν χωράφια άρα δίνουν νοίκια, πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ που νομίζετε ότι ζούμε πλουσιοπάροχα πληρώνουμε ρεύματα,νερά, πετρέλαιο, σπορά, φάρμακα λιπάσματα εφορία κκκκκκκκ όπως όλος ο κόσμος άρα δν ζητάμε τζάμπα χρήματα από το κράτος. Για αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να λέμε τα πράγματα όπως έχουν κ να μην βγάζουμε κακίες. Καλή σας μέρα.

    • ρε τραγικε αν θεωρεις οτι εχουν φερραρι ελα να σου ενοικιασω 1000 στρεμματα να τα καλιεργησεις και να παρεις και εσυ! απο το να καθεσαι στο take away εξω με 6 βαθμους για να πιεις καφε με 1,60 και γραψεις την χολη σου

      • Δεν θα με τα νοικιάσεις. Θα με τα δώσεις τζάμπα όπως τα πήρες τζάμπα.
        Στο διαταυτα ποτέ δεν απάντησες σε επίσημα στοιχεία που λένε ότι η Λάρισα έχει περισσότερες Φεράρι ανά κάτοικο στην Ελλάδα. Κρίμα γιατί κάποιοι δε μπορείτε να κάνετε τους έξυπνους.
        Τόσο ακριβά τρακτέρ και είναι στα κάγκελα. Μιζέρια δεν είναι αυτό. Άλλη είναι η μιζέρια των αγροτών και δεν παλεύετε για αυτούς. Καλοπροαίρετη κριτική και για εσάς κύριε να είστε καλά

      • Όλοι λένε ψέματα δεν υπάρχει αγρότες που να μην μπορεί να δώσει 200.000€ για οτιδήποτε λέει τα site το ξέρω και πλέον γίνονται τσιφλίκια όλοι αυτοί τα παιδιά τους θα στέλνω να γίνουν γεωπόνοι και μετά τα δίνουμε μία έτοιμη επιχείρηση μετσίου σε εκατομμυρίων ήμουναδικοί οι οποίοι δουλεύουν πολύ μαύρο χρήμα να χαλάσουμε την αγροτική έκθεση να κάνω φωτοβολταϊκά και οτιδήποτε άλλο το οποίο δεν θα έχει πέρα από την αγροτική παραγωγή μόνο πώς θα αρχίσουμε την Τσεπι μας είναι το μοναδικό επάγγελμα το οποίο κάθε χρόνο επιδότητα πες μου έναν ελεύθερο επαγγελματία δημόσιου υπάλληλοι και οτιδήποτε άλλο όπως και αν τον λένε παίρνει τόσα χρήματα που παίρνω κάθε αγρότης μέσω των ιδιού σου και το πιο βασικό άσπαρτα να τα αφήσουν θα πάρουν λεφτά οπότε όποιος θέλει σχόλιο θα το απαντήσω καλά έλεγε γιατί είμαι γνώστης

      • Ήρθα φίλε μου από εκεί. οι φτωχοί φίλοι μου αγρότες δε μπορεί το τρακτέρ τους να ταξιδέψει μέχρι Αθήνα.
        Μαζί σας είμαι.
        Ενάντια σε ένα κακό σιναφι μεγάλο γαιοκτημόνων που κάνουν κουμάντο είμαι.
        Να είστε καλά και εσείς

      • Είναι κλειστό επάγγελμα έτσι το έχουνε κάνει σαν τους γιατρούς που κάνουν τα παιδιά τους γιατρούς σαν δικηγόρος που είχαν τα παιδιά τους δικηγόρους σαν τους φαρμακοποιούς που κάνει τα παιδιά σου φαρμακοποιούς αυτή είναι πραγματικότητα

    • Σε όλους όσους λένε για Φεράρι νομίζετε ότι αυτοί συμμετέχουν στα μπλόκα; Τα πανό γραφαν όχι στο ξεκληρισμα της ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ αγροτιάς Οι μεγαλογαιοκτημονες και τα λαμόγια δεν έχουν πρόβλημα. Όσο για το ότι αγωνιζομαστε Φεβρουάριο σας πληροφορω ότι τέτοια εποχή γεννάνε τα ζώα και είναι δύσκολη περίοδος για τους κτηνοτρόφους .Όσο για τις οικονομίες κλίμακας που γράφει κάποιος Ας ισχύσουν οι νόμοι της αγοράς του καπιταλιστικού συστήματος που είναι ότι ποιο ανθρωποφάγο και οι πολίτες που ταλαιπωρούνται τώρα ας παίρνουν το μοσχάρι 50 ,€ το κιλό αλλά δεν θα τους καθυστερούν οι κακοί αγρότες

    • Ασ σταμάτησε αυτή η πιπίλα για την εποχή διαμαρτυρίας, αν εγώ δεν καλλ ιεργησω την εποχή που πρέπει δεν θα έχουμε να φάμε όλο των χρόνο.ενω ο μισθωτός και δύο μη.νες απεργία θα πληρωθεί 11 μήνες,όσο αφορά τα αυτοκίνητα δεν κλέβουμε δουλεύουμε.λαμογια υπάρχουν παντού.δεν θα τα τσουβαλιαζουμε όλα.

  • Μακάρι η “ΕΞΕΛΙΞΗ” που ευαγγελίζετε η κυρία να είχε γίνη και στο χωράφι και σε πολλά άλλα πράγματα εκτός από το τρακτέρ.

  • Είστε και εσείς μία ΔΕΚΟ! Μόνο με κρατικές επιδοτήσεις μπορείτε να “επιχειρείται” Το “Υ.Γ. είναι ‘όλα τα λεφτά! Θυμίζει τους δεητζήδες που τα σπάγανε όλα για τα “δικαιώματα τους”! Και στο τέλος αυτή ήταν η ατάκα τους “έλα να δουλέψεις στα ορυχεία “…
    -[“Υ. Γ Και κάτι τελευταίο αφού αυτή η δουλειά έχει ΤΟΟΣΑ ΛΕΦΤΑ γιατί δεν γίνεστε όλοι αγρότες;”]

    • Έχετε απόλυτο δίκαιο δυστυχώς καταντήσαμε μια ΔΕΚΟ. Να κοπούν οι επιδοτήσεις , να πάρει αξία το παραγόμενο προϊόν για να ξεχωρίσει η Ήρα από το στάρι!

  • Ωραία ΚΑΙ καλά αυτά που λέτε, να πούμε ότι έχετε ΚΑΙ δίκαιο σε πολλά από αυτά που ζητάτε, να πούμε ότι έχετε ΚΑΙ πάλι δίκαιο που διαμαρτύρεστε, ΚΑΙ εννοείται πως πρέπει να κάνετε αγώνα.
    -Αλλά πρέπει να μας πείτε γιατί ο αγώνας σας γίνεται μόνο τον μήνα Φεβρουάριο;;;;;: Και όπως λέτε στα συνθήματα σας “δεν υποχωρουμε αν δεν δικαιωθούμε, θα μείνουμε εδώ μέχρι το καλοκαίρι και…και…. μόνο μεγάλα λόγια, μετά από λίγες εβδομάδες πίσω και του χρόνου πάλι……….!!!!!!!!!!!
    -Γιατί ταλαιπωρείτε όλο το κοινωνικό σύνολο κλείνοντας τους δρόμους;;;;;;;; Ο κόσμος να ξέρετε με αυτά που κάνετε τον έχετε απέναντι. Να πάτε στην Αθήνα να κλείσετε το υπουργείο, τη Βουλή και ότι άλλο θέλετε. Πήγατε μεν, αλλά εκεί γιοκ…. σας βάλανε στην σειρά σαν μαθητές, φωνάξετε είπατε το αυτά που είπατε και πάλι πίσω. Εκεί δεν έχει μαγκιά……. Και τώρα τι;;;;;; Θα κλείσετε τους δρόμους εδώ;;;;;;; Μπράβο σας……. Ότι δίκιο έχετε, που έχετε είναι η αλήθεια, το ξαναλέμε, αλλά ο τρόπος που το διεκδικήτε ταλαιπωρώντας όλους μας το χάνετε……. Δεν φταίει ο κοσμάκης σε τίποτα, και αυτός προβλήματα έχει όπως και εσείς.

    • Αγαπητή κυρία ή κύριε επειδή το σχόλιο σας βρίσκετε σε αυτή την ανάρτηση να σας απαντήσω εγώ επώνυμα. Το γιατί τώρα το απαντάω και πιο πάνω : Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται το καλοκαίρι ή όποτε άλλοτε επιθυμείτε . Ο αγρότης θα τιμωρηθεί ; Εμείς δεν θα έχουμε να φάμε. Να σας ενημερώσω επίσης πως τώρα απολυμαίνουν, τώρα οργώνουν, τώρα ραντίζουν , τώρα κλαδεύουν δεν κάθονται οι άνθρωποι. Δουλεύουν. Τώρα αν θέλετε να μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί τώρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 24 και να πούμε τα πράγματα όπως είναι θα συμπληρώσω ότι τώρα κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί είναι η μόνη περίπτωση να ασχοληθούν και με τους αγρότες της Ελλάδας. Κοινώς ελπίζουμε σε ένα ξεροκόμματο.
      -Γιατί ταλαιπωρείτε όλο το κοινωνικό σύνολο κλείνοντας τους δρόμους;;;;;; Ποιος σας έκλεισε το δρόμο; Η πλειοψηφία ήμασταν ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ. Μάλλον αναφέρεστε σε κινητοποιήσεις του παρελθόντος.
      Τέλος όλοι μας έχουμε πολιτικές κατευθύνσεις, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι είναι και πολιτικά κατευθυνόμενοι .

  • Η αλήθεια για ένα καινούργιο τρακτέρ είναι ίππος και χιλιάρικο… δύσκολο να αποκτήσει κάποιος ένα καινούργιο τρακτέρ με όλα αυτά που γίνονται και ακούγονται,θα κάνει απόσβεση μετά από πολλά χρόνια. βλέποντας και την κλιματική αλλαγή να χει περάσει στην καθημερινή μας ζωή.

  • Μισό λεπτό.
    Το πρόβλημα, δυστυχώς, που εντοπίζεται στη συζήτηση είναι το εξής:
    Κανείς καταρχήν δεν αρνείται τις δυσκολίες της δουλειάς σας. Ούτε την αναγκαιότητα κατοχής ενός υπερσύγχρου τρακτέρ. Αφήστε αυτά τα επιχειρήματα στην άκρη, γιατί έτσι δεν μπαίνουμε στην ουσία του προβλληματος.
    Το πρόβλημα είναι ότι η σύγχρονη παραγωγή για να είναι πλέον κερδοφόρος απαιτεί μεγάλες εκτάσεις. Οι έχοντες (είτε ως κυριότητα είτε με μίσθωση) μεγάλες εκτάσεις μπορούν και είναι κερδοφόροι και να έχουν τις πόρσε και τα ακριβά τρακτέρ. Και μπράβο τους. Γιατί αυτοί για 2000 στρμ κάνουν σωστή χρήση στοσύνολο μιας επένδυσης στα μηυχανήματά τους. Όταν ο μικροκαλλιεργητής θέλει να καλλιεργήσει 100 στρέμματα, πως να κερδίσει όταν θεωρεί -εσφαλμένα- δεδομένο ότι θα έχει ΚΑΙ αυτός τα αντίστοιχα μέσα; Προφανώς και ΔΕΝ θα μπορεί να είναι κερδοφόρος και θα βγαίνει στον δρόμο να διαμαρτύρεται.
    Οικονομίες κλίματος λέγονται και η μόνη διέξοδος είναι οι συνεργασίες.
    Πάρτε παράδειγμα ένα μικροέμπορο (αντίστοιχη περίπτωση μικροκαλλιεργητή που με τα σημερινά δεδομένα καλλιεργεί μέχρι 60 στρέμματα): Πόσα έξοδα έχει καθημερινά -τα περισσότερα ανελαστικά- και ενώ δουλεύει όλη μέρα δεν του μένει τίποτα. Και μάλιστα, χωρίς επιδοτήσεις και βοηθειες από ΕΕ και το κράτος, όπως στους αγρότες. Αυτός όμως δεν βγήκε στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί και να κλείσει τις οδούς. Κλείνει το μαγαζί του.
    Τρέφω αμέριστο σεβασμό στην δουλειά των αγροτών και κτηνοτρόφων. Όσοι κάνουν την δουλειά τους νοικοκυρεμένα και σε μεγάλη κλίμακα, έχουν προκόψει. Απαιτούνται ΚΑΙ οι δύο αυτές προϋποθέσεις για να τα καταφέρεις. Ακριβώς όπως και σε κάθε επάγγελμα
    Με άλλα λόγια: Με 30 στρέμματα και επιδοτήσεις ή υπερχρεώσεως μέχρι το λαιμό για να αγοράσεις ένα τρακτέρ ή όποιο μηχάνημα από το οποίο νομοτελειακά θα παίρνεις το 10% λόγω έλλειψης αντικειμένου, μπροστά δεν πας. Δεν πήγαινες ποτέ και δεν σου έφταιγε ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η ΕΕ, ούτε κανένας άλλος.

  • Ας αναρωτηθούν καλύτερα με τι ποσοστό κέρδους πωλείται το τρακτέρ και το αγροτικό μηχάνημα στην Ελλάδα.Διπλη τιμή και πάνω από ότι σε όλη την
    υπόλοιπη Ευρώπη.Θησαυριζουν οι εισαγωγείς και εμείς το πληρώνουμε για χρυσάφι.

  • Δύσκολοι καιροί για αγορά τρακτέρ έχουν φτάσει να πωλούνται ο κάθε ίππος και χιλιάρικο βγάλτε τιμές μόνοι σας+τα παρελκόμενα+η κλιματική αλλαγή που τη ζούμε καθημερινά..η αγροτική ζωή έχει γίνει αφάνταστα δύσκολη και όπως πάει γρήγορα θα σβήσει και τα πράγματα για τον καθένα μας θα είναι διαφορετικά.

  • Πες τα κοπέλα μου!Κάποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολη δουλειά και ότι όλοι οι αγρότες έχουν εκατομμύρια.Αντί να στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή, μας πασάρουν τα εισαγόμενα, που δεν ξέρουμε με τί φάρμακα τα έχουν ψεκάσει και τί τρώμε στην ουσία. Για να γεμίζουν οι τσέπες τους!

    • Εύκολη δουλειά δεν είναι αλλά μην ακούω μας πασάρουν τα εισαγόμενα που δεν ξέρουμε με τί φάρμακα τα έχουν ψεκάσει!
      Γιατί για τα εγχώρια αλήθεια ξέρουμε με τί φάρμακα ψεκάζονται?
      Αυτά που προωθούνται για εξαγωγές ψεκάζονται με τα καλά ελληνικά φάρμακα?
      Ημαρτον

      • Μάλλον δεν γνωρίζετε και δεν καταλαβαίνετε τι λέμε. Όσο περίεργο και να σας φαίνεται ΝΑΙ στην Ελλάδα και ΝΑΙ σε όλη την Ε. Ε έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ δραστικές ουσίες και ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ αυτά τα φυτοφάρμακα. Σε αντίθεση λοιπόν με τις άλλες χώρες που κυκλοφορούν ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ. ποια είναι η διαφορά; Ότι αυτά τα φάρμακα έκαναν δουλειά, σταματούσαν ασθένειες ή τις προλαμβαναν. Ως εκ τούτου είχες και παραγωγή και ανταγωνιστική τιμή. Εμάς στον βωμό της ΚΑΠ μας ανάγκασαν να τα καταργήσουμε με ότι συνεπάγεται αυτό. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί φωνάζουμε για τα εισαγόμενα;

  • Καλά είναι τα σχόλια να τα κάνουν αυτοί που έχουν πάει να δουλέψουν έστω και μια μέρα σε χωράφια.
    Οι υπόλοιποι απλά να περιμένουν την μέρα που , ότι τρώνε να είναι εισαγόμενο από τρίτες χώρες.

  • Πόσο κοστίζει ένα τρακτέρ;
    Πολλά.
    Γινετε χωρίς αυτό;
    Δεν γίνεται.Το τρακτέρ δουλεύει για το τρακτέρ.
    Ότι περισσεύει τρως και εσύ.Αλλα χωρίς αυτό δεν δουλεύεις.Εχει γίνει δύσκολος ο πρωτογενής τομέας.
    Έγινε πλέον δουλειά για πλούσιους.Δηλαδη πόσα χρειάζεσαι για να γίνεις κτηνοτρόφος σήμερα;

  • Όταν δεν ξέρετε γιατί δίνονται επιδοτήσεις.τι είναι οι επιδοτήσεις.τι είναι οι αποζημιώσεις πότε δίνονται αυτές.δεν ξέρετε την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.δεν ξέρετε αν και πότε δίνονται χρήματα κρατικά στον αγροτικό τομέα.Προτεινω σε όλους να Μάθετε και μετα να πετάξετε την εξυπνάδα σας.αγροτης 200 στρέμματων δέντρων χωρίς επιδότηση. Υ.γ. μην διαβάσετε άρθρα γνωστών αγνώστων δημοσιογράφων ότι νάνε λένε. Υ.γ.2 διαβάζω τακτικα τρόπους αγροτικής ανάπτυξης από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω. Υ.γ3 σας βαρέθηκα όλους.

  • Μερικά σχόλια και από εμένα για το αγροτικό ζήτημα.
    Η ΕΕ δίνει επιδοτήσεις διότι αναγνωρίζει ότι για να υπάρχει αγροτική παραγωγή χρειάζεται στήριξη. Παγκοσμίως η αγροτική παραγωγή επιδοτείται.
    Ο κλήρος στην Ελλάδα είναι μικρός και για να σταθεί μια αγροτική εκμετάλλευση πρέπει να στραφεί σε “ακριβές” καλλιέργειες, δηλαδή απαιτείται αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Για παράδειγμα το κόστος των λιπασμάτων είναι δυσβάσταχτο για το σιτάρι και αμελητέο για τα κηπευτικά ή τα δέντρα. Συνεπώς η πολιτεία πρέπει να συμβάλει στη δημιουργία δομών προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης.
    Επιβάλλεται η δημιουργία και στήριξη συλλογικών σχημάτων. Να αποδεχθούμε ότι πρέπει να συνεργαζόμαστε.
    Ακούμε πολλά για διατροφική επάρκεια, μύθος. Πότε δεν είχαμε επάρκεια σε βασικά είδη διατροφής και δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε. Όταν είχες λεφτά θα τα βρίσκεις από τη διεθνή αγορά.
    Δυστυχώς διαχρονικά η ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης αποτελούνταν από πολιτικούς άσχετους με το αντικείμενο. Σήμερα από τους 6 μόνο οι δύο γενικοί γραμματείς είναι γεωπόνοι και αυτοί όχι άμεσα εμπλεκόμενοι με την παραγωγή.
    Δυστυχώς ο γεωργικός τομέας έχει συσσωρευμένα προβλήματα και δεν βλέπω διάθεση να επιλυθούν.
    Θα παρακαλούσα τέλος περισσότερο σεβασμό προς τον κόσμο που μοχθεί χωρίς την άνεση του αιρκοντίσιον και του ωραρίου, όντας έρμαιο των καιρικών συνθηκών τόσο αυτός όσο και οι καλλιέργειές του.

  • Αν κάποιος διαβάσει αυτά που γράφεται θα καταλάβει γιατί αυτό το κράτος που δίδαξε παγκόσμια τον πολιτισμό κατάντησε έτσι,να ψηφίσει η γίδα του γείτονα.Καημενη Ελλάδα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.