Συμβολικό κλείσιμο του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης και Εορδαίας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 26/2 ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κοζάνης (Βίντεο & Φωτογραφίες)

26 Φεβρουαρίου 2024
13:03
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κοζάνης, συντασσόμενος με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), στα πλαίσια των κινητοποιήσεων , ενόψει του Νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Χώρας, (Βλ. ΑΠ76/19-2-2024 ανακοίνωση), πραγματοποίησε σήμερα συμβολικό κλείσιμο του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης και Εορδαίας, κατά το δίωρο της διακοπής εργασιών (9:00- 11:00).

Το επικείμενο Νομοσχέδιο Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη αποτελεί ένα θέμα που αφορά όλους μας, καθώς επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος. Κλείνουν δικαστικά καταστήματα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα τωνδικαστικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους και το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλήττεται η προσβασιμότητα και η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη έχει προηγηθεί συγχώνευση τοπικών Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Κοζάνης. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η οποία όμως δεν
προκύπτει από την αλλαγή του δικαστικού χάρτη, αλλά πρωτίστως από την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών των δικαστηρίων.

Μια από τις κύριες ανάγκες είναι η πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων δικαστικών υπαλλήλων. Απαιτείται επείγουσα δράση για να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων.

Διεκδικούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία
Διεκδικούμε ακόμη την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος των ειδικών συνθηκών, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η σημασία και η ευθύνη του έργου των δικαστικών υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κοζάνης

Η Πρόεδρος              Η Γραμματέας
Κυριακή Τσαλικίδου   Ελένη Ντένα

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.