Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων που είχε κατά την επίσκεψή της στην περιοχή μας.
Την Υπουργό, η οποία συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, υποδέχτηκε, εκ μέρους του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Παπαποστόλου, ξεναγώντας την στους χώρους της δομής.
Κατά τη διάρκεια των επαφών, η Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Υπεύθυνο Έργου Δημήτριο Λεούδη και την Κοινωνική Λειτουργό της δομής Νόπη Σερσέμη, για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, για τις καλές πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα, ακούγοντας παράλληλα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δομή κατά την υλοποίηση του έργου της, καταγράφοντάς τες με προσοχή.
Η Υπουργός αφού έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Ξενώνα, δεσμεύτηκε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της δομής, προς όφελος των φιλοξενούμενων γυναικών.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης
Ευτυχώς δεν υπάρχει τηλεδιοικηση εκει
Είστε περήφανος κ. Παπαδόπουλε που χθες ήταν το μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών και εσείς τότε ήσασταν υφυπουργός Μεταφορών;;; Αντί να ήσασταν εκεί χθες, ‘ήσασταν στην κοπή της πίτα ΝΟΔΕ Κοζάνης, για να συντηρήσετε την κομματική σας πελατεία… Εσύ και η κ. Σοφούλα Ζαχαράκη είστε περήφανοι για την ακρίβεια;; Όσον αφορά την ακρίβεα, τά στοιχεῖα πού προκύπτουν ἀπό τήν ἔρευνα τῆς Interview πού ἔγινε γιά λογαριασμό τῆς POLITIC είναι ότι λόγῳ τῆς ἀκρίβειας, οἱ καταναλωτές προβαίνουν σέ μεγάλες περικοπές δαπανῶν σέ διατροφικά προϊόντα «πρώτης γραμμῆς». Τό 69% μείωσε τίς ἀγορές σέ ἐλαιόλαδο, τό 75% στό μοσχάρι, τό 77% στό κασέρι/γραβιέρα, τό 73% στό τυρί φέτα καί τό 67% στό ψάρι. Ἐπίσης «μαχαίρι» στά γλυκά ὄχι λόγῳ… δίαιτας ἀλλά ἀκρίβειας μπῆκε στά γλυκά (82%), ἐνῷ τό 76% τῶν ἐρωτηθέντων μείωσε τίς δαπάνες καί στά ἀλκοολοῦχα ποτά.
Ἀπό τήν ἄλλη μεριά, συμφώνως πρός τήν ἔρευνα, ηὐξήθη ἡ κατανάλωσις κοτόπουλου (28%) καί ὀσπρίων (27%), ἐνῷ ἀρκετά ἔχει ἐνισχυθεῖ καί ἡ κατανάλωσις σπορέλαιου (22%) ὅπως ἐπίσης καί ἡ ἐπιλογή σέ λαχανικά (20%).