Κοζάνη: Ο «Βυζαντινός» Πλάτανος που φυτεύτηκε προς τιμήν στρατηγού της αυτοκρατορίας

26 Φεβρουαρίου 2024
19:13
Κανένα σχόλιο

Ένα πραγματικό μνημείο της φύσης που συνδέεται με ιστορικές στιγμές στους Πύργους Εορδαίας αποτελεί ο «γεωπλάτανος» όπως τον χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι, καθώς το μέγεθος του ξεπερνάει τα δεδομένα ενός βασικού πλάτανου. Ένα ιστορικό στοιχείο της φύσης που φυτεύτηκε με μεράκι προς τιμήν στρατηγού της αυτοκρατορίας.

Περισσότερα για τον «Βυζαντινό» πλάτανο ανέφερε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρο» o κ. Δημήτρης Σαμπακίδης, Πρόεδρος Πύργων Εορδαίας, τονίζοντας ότι ο πλάτανος αυτός αποτελεί ιστορικό μνημείο της περιοχής, καθώς φυτεύτηκε από τους κατοίκους την βυζαντινή περίοδο 1200-1250 μ.Χ. για να αποδώσει ένα ευχαριστώ σε ένα στρατηγό του Βυζαντίου ο οποίος είχε δώσει το έναυσμα για την ενδυνάμωση της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

EΡΤ ΚOZANHΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι