Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Κοζάνης στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2024

27 Φεβρουαρίου 2024
14:40

Μία ακόμη δράση με δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών από εθελοντές κτηνιάτρους υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης, στοχεύοντας στην ενίσχυση του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ήδη εκπονεί. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την πλήρη υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Tierarzte-pool».

Οι δωρεάν στειρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης δωρεάν σημάνσεις, εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις, θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου (Λευκόβρυση).

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος καλεί όσους πολίτες μεριμνούν για τη σίτιση αδέσποτου ζώου συντροφιάς και επιθυμούν να στειρωθεί ο αδέσποτος σκύλος ή η γάτα που φροντίζουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Δήμου 2461350457, ώστε να ενημερωθούν σχετικά και να προγραμματίσουν ραντεβού για τη διενέργεια της στείρωσης, της σήμανσης, του εμβολιασμού και της αποπαρασίτωσης του αδέσποτου ζώου συντροφιάς.

Σημειώνεται ότι για τη στείρωση απαιτείται η μεταφορά του αδέσποτου ζώου από τον πολίτη στο Δημοτικό Κτηνιατρείο, την ημέρα και την ώρα που θα προγραμματιστεί το ραντεβού.

Από τη δράση θα αποκλειστούν όσα ζώα διαχειρίζονται ως δεσποζόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα υιοθεσίας του αδέσποτου ζώου εφόσον ο πολίτης το επιθυμεί.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

5 σχόλια

  • Για κάθε 100 αδέσποτα σκυλιά, το 1 είναι επιθετικό και τα 99 φιλικά, μας κάνουνε χαρούλες. Ασχοληθείτε επιτέλους με τα επιθετικά κι αφήστε ήσυχα τα υπόλοιπα!

  • Οι αυλικοί φιλοζωοι της τωρινής δημοτικής αρχής πως σχολιάζουν την απαίτηση να πηγαίνουμε εμείς τα αδέσποτα στο κτηνιατρείο;
    Γιατί για το πώς σχολίαζαν για το ίδιο ακριβώς την προηγούμενη δημοτική αρχή τα έχουμε δει και υπάρχουν αρχείο.

  • Έχουμε επίμονα ζητήσει από τον Δήμο να έρθει εδώ στα Πλατάνια να απομακρύνει 3 -4 επιθετικά σκυλιά με 2-3 κουτάβια, Έχουν περάσει 1-2 μήνες και εδώ είναι ακόμα. Είναι επικίνδυνα. Ο γιος μου όταν βγαίνει έξω το βράδυ μας παίρνει τηλ να πάμε να τον πάρουμε από την εκκλησία με το αυτοκίνητο γιατί τον πήραν στο κυνηγι 2-3 φορές. Θα έρθετε κάποια φορά ή θα ακολουθήσετε το παράδειγμα του πρώην δημαρχου που βγήκε 2 τετραετίες με το σύνθημα ,”θα καθαρίσουμε την πόλη από τα αδέσποτα”, και μόνο μέσα στα σπίτια μας δεν μπήκαν. Και κάτι άλλο, να απαντάνε στα τηλ που είναι για τη διαχείριση των αδέσποτων.

  • Δήμος Κοζάνης δεν είναι μόνο η πόλη της Κοζάνης υπάρχουν και τα χωριά τα οποία έχουν γεμίσει με αδέσποτα τα οποία υποφέρουν. Από τον Οκτώβριο παίρνω τηλέφωνο για περίθαλψη ενός ζώου που πέταξαν κυνηγοί και ακόμη έρχεστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.