kozan.gr: Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού: Προβληματισμός για το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής, με αφορμή τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024 – “Έχει ερημώσει το Βελβεντό, έχουν κλείσει τα μαγαζιά”, λέει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Τέτος – “”Το Γενικό πλαίσιο δε βοηθάει την επαρχία. Όταν, για παράδειγμα, από τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέσω του ΔΑΜ, για τους ιδιώτες να επενδύσουν, εξαιρείς τους συνεταιρισμούς και κάποιες μεταποιητικές μονάδες, μετά συζητούμε να κρατήσουμε νέο κόσμο;”, απάντησε ο Δήμαρχος Βελβεντού Μ. Στεργίου (Βίντεο)

28 Φεβρουαρίου 2024
05:29
Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Βελβεντού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Τέτος έθεσε κάποια ζητήματα γενικότερα σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής και που πάει ο τόπος. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Mιλάμε για ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι επαναλαμβανόμενο κατά 85% με το περσινό. Δηλαδή πήραμε το περσινό πρόγραμμα, συμπληρώσαμε και 2-3 εργάκια. Δεν υπάρχει ένα αναπτυξιακό έργο. Πού θέλουμε να πάει ο Δήμος Βελβεντού; Πρέπει να δούμε που θέλουμε να πάμε το Δήμο. Να τον πάμε μόνο στο τουριστικό κομμάτι, να τον πάμε μόνο στο αγροτικό κομμάτι, να το πάμε στο διακομιστικό κομμάτι; Έχουμε μείνει μόνο στο αγροτικό κομμάτι και μπράβο που είναι κι οι συνεταιρισμοί και το παλεύουν, μεμονωμένα κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως κάποια οινοποεία, ξενοδοχειακές μονάδες κτλ.. Έχει ερημώσει το Βελβεντό. Να βγούμε μετά έξω από την αίθουσα να πάμε μια βόλτα στην πλατεία να δούμε πόσα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Έχουν κλείσει όλα. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε κόσμο”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την τοποθέτηση του Ν. Τέτου

 

 

Απαντώντας στα λεγόμενα του Ν. Τέτου, ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου ανέφερε: “Το Γενικό πλαίσιο δε βοηθάει την επαρχία. Υπάρχουν πολιτικές αστυφιλίας που ασκούνται από το 1950 μέχρι και σήμερα. Βλέπετε ότι υπάρχει ένας υδροκεφαλισμός στις πρωτεύουσες των Νομών. Χρειάζονται άλλες αποφάσεις και διαφορετική αντιμετώπιση. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στις 21/2 στο Κοβεντάρειο ήρθε ο διοικητής του ΔΑΜ (Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης)  κι έκανε μια παρουσίαση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τους ιδιώτες να επενδύσουν. Έχει εξαιρέσει, μέσα από το σχέδιο, τους συνεταιρισμούς και κάποιες μεταποιητικές μονάδες και συζητούμε να κρατήσουμε νέο κόσμο. Αυτό το πράγμα δε μπορεί να το αλλάξει ο Δήμος. Όταν λοιπόν λέμε φταίει το Υπουργείο ή το Δασαρχείο ή η Π.Ε. Κοζάνης , αυτό δεν είναι υπεκφυγή για το Δήμο. Να θέσω το ερώτημα αντίστροφα. Μπορώ να κάνω εγώ κάτι. Μπορώ να κάνω εγώ το δρόμο του Καταφυγίου; Όταν όμως θέτεις ένα θέμα στους αρμόδιους και σε “γράφουν”, τότε…”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την τοποθέτηση την τοποθέτηση του Δημάρχου Μανώλη Στεργίου

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.