Εντός 15 ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την ένσταση του Θανάση Σταυρόπουλου κατά της εκλογής του βουλευτή Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσου

1 Μαρτίου 2024
14:56

Εντός 15 ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την ένσταση του Θανάση Σταυρόπουλου κατά της εκλογής του βουλευτή Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσου.

Η ένσταση βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Κατά τη συζήτηση της ένστασης την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, η εισηγήτρια του Δικαστηρίου ζήτησε να ερευνηθούν:

Αν η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. είναι πράγματι Ανώνυμη Εταιρεία.

Αν ο κ. Γιάτσιος ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και μετά την 7η Ιουλίου 2023.

Εάν ο κ. Γιάτσιος κατέθεσε δήλωση στη Βουλή σύμφωνα με τη οποία επιθυμούσε την ιδιότητα του βουλευτικού αξιώματος και όχι την ιδιότητα του μέλους της Ανώνυμης Εταιρείας και αν αυτή η δήλωση κατατέθηκε εντός 8 ημερών από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Και αν η εταιρεία ΑΝΚΟ (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας) αναλαμβάνει μελέτες και συνάπτει συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα με το δημόσιο.

Ένσταση και κατά της εκλογής του Σταύρου Παπασωτηρίου

Εν  τω μεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα εκδίκαση της ένστασης του πρώην Βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Αντωνιάδη κατά της εκλογής του νυν Βουλευτή, Σταύρου Παπασωτηρίου, η οποία βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι «Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων».

Σύμφωνα με την ένσταση, ο κ. Παπασωτηρίου ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκει

2 σχόλια

  • Γιάτσος και Παπασωτηρίου απείχαν από την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλλα. Δηλαδή δεν είχανε γνώμη, Ε ας έρθουνε οι άλλοι μπας και έχουνε καμιά γνώμη….

  • Όταν ασχολείσαι με τα κοινά έχεις την υποχρέωση να σέβεσαι την εντολή του λαού.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι για να κρατάς τον πύρινα σου σε εγρήγορση επειδή εσύ θες να είσαι στο προσκήνιο.
    Καλό απόγευμα στα όμορφα Γρεβενά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.