H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για τη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης και στις 29 Φεβρουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

5 Μαρτίου 2024
09:45

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα: «Το ευαγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία», που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Π.Ε Κοζάνης. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024 , στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης και στις 29 Φεβρουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες), αλλά και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το παρόν στις κατάμεστες αίθουσες της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης και στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για το θέμα της διημερίδας.

Η διημερίδα είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς στα θέματα που αφορούν αφενός το ευ αγωνίζεσθαι και αφετέρου την εκδήλωση των νοσηρών φαινομένων της οπαδικής βίας. Εκλεκτοί εισηγητές μάς τίμησαν με την παρουσία τους και με τις εισηγήσεις και τις επιστημονικές επισημάνσεις τους και ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουν, έτσι ώστε να παραμείνουν οι αθλητικοί χώροι και οι αθλητικοί αγώνες τόποι χαράς, φιλίας και γιορτής και όχι τόποι σύγκρουσης και διαμάχης.

Μεγάλη τιμή για μας ήταν η παρουσία των δύο Ολυμπιονικών, του κ. Πύρρου Δήμα και της κας Βούλας Πατουλίδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις υψηλές αξίες και αρχές που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες (ευγενής άμιλλα, ισότητα, αλληλεγγύη, σεβασμός) και έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του κυρίου Καμπανού Αριστείδη, Τομεάρχη Ευαισθητοποίησης κατά της Αθλητικής Βίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη, θύματος τυφλής οπαδικής βίας. Ο κύριος Καμπανός Αριστείδης και η τραγική, προσωπική του ιστορία ας αποτελέσει για όλους μας αφετηρία έντονης ενδοσκόπησης και συσπείρωσης στον αγώνα ενάντια στην οπαδική βία και υπέρ της εμπέδωσης της ηθικής στον αθλητισμό. Πολύ σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες εισηγήσεις, της Διευθύντριας Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης, κας Βασιλικής Βόντσα, του κ. Θεοδωράκη Ιωάννη, Καθηγητή Αθλητικής Ψυχολογίας, Μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης και πρώην Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών
Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, του κ. Παλαμά Αθανάσιου, Συμβούλου Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής, του κ. Ουσταγιαννίδη Παντελή, Αστυνομικού Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης και της κας Πουταχίδου Όλγας, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, Ψυχολόγου.

Το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διημερίδας, οργανώθηκε από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης συνάντηση με θέμα: «Αθλητισμός και Νέοι», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών των ΕΠΑΛ. Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης, εισηγητές/τριες ήταν ο Διευθυντής του 4ο Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Χαρίσιος Καλημέρης, η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης, κα Βασιλική Βόντσα, ο κ. Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών και ο κ. Ουσταγιαννίδης Παντελής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ την Περιφερειακή αρχή για τη συμβολή της στην οργάνωση της διημερίδας και προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, κυρία Πουταχίδου Όλγα. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας για τη συνεργασία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε και στον κ. Γκατζάλα Δημήτριο, αιρετό του
ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, για τη διαμεσολάβησή του στους προσκεκλημένους εισηγητές και τη συνεχή υποστήριξή του.

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να ενεργοποιηθούμε ως φορείς, ως πολίτες, ως φίλαθλοι, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί και ως μαθητές και μαθήτριες και να εργαστούμε από κοινού για να προάγουμε τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την αμοιβαία κατανόηση στον αθλητισμό και πέρα από αυτόν.

6 σχόλια

  • Οι εκπαιδευτικοί γιατί δεν μας λένε για τις εκδρομές, που μας έχουν τρελάνει. Δεν ρώτησαν εάν έχουμε λεφτά να στείλουμε τα παιδιά μας, εμεις μαλώνουμε με τα παιδιά στο σπίτι γιατί δεν μπορούμε να τα στείλουμε και αυτοί κάνουν τζάμπα εκδρομές. Μην μου πείτε για την ευθύνη που έχετε, εάν είχατε ευθύνη δεν θα πήγαινε κανένας εκπαιδευτικός σύνοδος.Ομως στην δωρεάν εκδρομή δεν είπε κανένας όχι. Αυτό δεν είναι μια μορφή βιας, οταν στο σπίτι χάνεται η ηρεμία της οικογενειακής γαλήνης; Βέβαια τις ονομάζεται εκπαιδευτικες εκδρομές πράγμα που δεν ισχύει.

  • ….. σκοπός ήταν η προβολή της υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές των γυρολόγων της ¨πολιτικής¨ Πατουλίδου και Δήμα από τα τοπικά υπηρεσιακά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.