Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί στιγμές κεφιού, χαράς και διασκέδασης στην Αποκριά της Κοζάνης» – Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης για το κορυφαίο έθιμο του τόπου μας

5 Μαρτίου 2024
21:18

«Η Αποκριά στην Κοζάνη είναι συνώνυμο με το γλέντι. Αντικατοπτρίζει  ξεγνοιασιά, παράδοση, χορό και μουσική. Για έντεκα ημέρες, άνθρωποι κάθε ηλικίας ξεφαντώνουμε με σκωπτική διάθεση και χαρά.

Οι Φανοί διατηρούνται εθιμικά από βάθος χρόνων και ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά της πόλης μας και των τοπικών κοινοτήτων, ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα δεν έχει χάσει την αίγλη της, αντιθέτως συνεχίζει απτόητη έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη φετινή χρονιά, η Αποκριά,  παρά τις δυσκολίες, αναδεικνύεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, προβάλλοντας την Κοζανίτικη παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα, τη σάτιρα, το γλωσσικό ιδίωμα, συνδέοντας το χθες με το σήμερα και αναβιώνοντας πανάρχαια έθιμα, συνυφασμένα με την τοπική ιδιοσυγκρασία.

Η ολοένα αυξημένη συμμετοχή κάθε χρόνο στην Κοζανίτικη Αποκριά, καταδεικνύει ότι η γιορτή της Αποκριάς γοητεύει και εμπλέκει τους πάντες: μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και ξένους, ανθρώπους της περιοχής και επισκέπτες. Οι κάτοικοι της Κοζάνης, φημισμένοι για τη φιλοξενία τους, περιμένουν με χαρά να τους υποδεχθούν και να διασκεδάσουμε παρέα.

Για μια ακόμη χρονιά την Αποκριά δεν τη βλέπεις, τη ζεις! Ελάτε λοιπόν να ζήσουμε όλοι μαζί στιγμές κεφιού, χαράς και διασκέδασης».

 

Γιάννης Κοκκαλιάρης
Δήμαρχος Κοζάνης

14 σχόλια

  • Κοκκαλιάρη ασχολήσου με το νεκροταφείο, το στρατόπεδο και τον περιφερειακό και άσε την Αποκριά μια μέρα είναι ότι είναι και έκανε αυτή την πόλη τη χειρότερη της χώρας. Μην μπεις στο τρυπάκι των προηγούμενων – έχεις την τάση – γιατί θα καταντήσεις χειρότερος από αυτούς. Κατάλαβε όσο είναι νωρίς. Εντάξει:::::

  • … η Αποκριά στην Κοζάνη είναι συνώνυμη της ύπνωσης που μας έκανε να μην βλέπουμε τα χιλιάδες προβλήματα της πόλης που πρέπει να λύσουμε και αντί αυτού να περιμένουμε όλο τον χρόνο πότε θα έρθει η επόμενη. Αυτή είναι η Αποκριά για την Κοζάνη είτε μας αρέσει είτε όχι.

  • Τους δρόμους που αρχίσατε να σκάβετε θα τους τελειώσετε μέχρι την Τσικνοπέμπτη; Ή θα είναι η πόλη εργοτάξιο;

  • Η Αποκρια ειναι το μεγαλυτερο πολιτιστικο και τουριστικο προιον γι αυτη την πολη. Ειναι πολυ θετικο που ο Δημαρχος καλει προσωπικα τον κοσμο να συμμετεχει στην Αποκρια και να στηριξει χωρις γκρινια επιτελους την πολη που ζει. Μονο θετικο το μνμ του Δημαρχου Γιαννη Κοκκαλιαρη

  • Ασε μας ρε Γιάννη με τα γλέντια και την παράδοση Μέχρι χθες εκοβες βασιλόπιτες και απο μεθαύριο μπρε μπρε…Κάντε μια βόλτα στην Παύλου Χαρίση την Τράντα την Βενιζέλου να δείτε τα ενοικιάζεται των καταστημάτων…Η Πόλη βουλιάζει οικονομικά η πόλη δεν έχει νεκροταφείο δεν έχει κολυμβητήριο δεν έχει λαϊκή της προκοπής Ελπίζω να μην γράψετε την πιο αρνητικη θητεία από τους προηγούμενους

  • Τι θα γίνει, θα πιάσεις δουλειά??? η θα κόβεις πίτες, θ΄ ρίχνεσαι, θα πετάς παπόρι κ.λ.π. Κατάλαβες ότι έγινες δήμαρχος και πληρώνεσαι για να ασχολείσαι και με σοβαρά πράγματα. Στρώσου και ξεκίνα, δρόμοι, πεζοδρόμια χάλια, νεκροταφεία μαύρα χάλια ,γκράφιτι, αφίσες, βρωμιά.

  • Δείτε το θετικο αποτυπωμα της Αποκριας στην πόλη κάποιοι και μην σχολιάζετε οτι να ναι. Στην Αποκριά δουλευει η πόλη. Τα μαγιαζιά αυτές τις μερες περιμε΄νουν για να ανασάνουν. Σας κόβει καθόλου; Τι έπρεπε να κάνει ο Δήμαρχος; Να πει μην έρχεστε; Πάτε καλά; Αν δηλαδη δεν γίνει η Αποκριά θα σας ικανοποιησει; Πως θα ζήσει η πόλη το σκεφτηκατε; Αλλο πραγμα και τα νεκροταφεια και τα κολυμβητηρια. Σοβαρά ζητηματα αλλά μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι. Ηρεμηστε και σκεφτείτε λογικά.

  • Χωρίς αποκριές θα καταλήξουμε όλοι στου Σπινάρη. Χαλαρώστε για λίγο και αντικαταστήστε τα ψυχοφάρμακα με κανένα χορό και καμιά χαζομάρα. Δεν γλυτώνουμε αλλιώς.

  • Ναι καλή η Αποκριά καλώς ο Δήμος στηρίζει Ναι αφήνει χρήματα στην πόλη. Ομως έχει πολλά προβλήματα καταντώντας απο τις υποανάπτυκτες της χώρας και βουλιάζει καθημερινά Εστιάστε εκεί καλύτερα!!! Με κασμέρια και μπρε μρε μόνο δεν προχωράμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.