5 χρόνια ανεξάρτητος Δήμος Βελβεντού – Η ανάρτηση του Δημάρχου Μανώλη Στεργίου, με αιχμές, για τη σημερινή αντιπολίτευση του Ν. Τέτου: “Αυτοί βεβαίως που έριξαν το καράβι του Δήμου στα βράχια στα χρόνια του Καλλικράτη και ειδικά την πενταετία 2014-2019 σήμερα με περισσό θράσος μας κουνούν το δάχτυλο – Ο κόσμος βέβαια γνωρίζει το ρόλο τους και τους έδωσε απανωτά τις απαντήσεις του αυτά τα χρόνια.”

6 Μαρτίου 2024
23:36
Ήταν 11:35 το βράδυ της 6ης Μαρτίου του 2019 όταν επιστρέφαμε από την Αθήνα φέρνοντας το καλό νέο στους συμπολίτες μας. Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια με ανεξάρτητο το Δήμο Βελβεντού με τον νόμο 4600/6-3-2019 που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε Δημοκτρατικής Συμπαράστασης. Σθεναρή υποστήριξη στο αίτημά μας είχαμε από τον τότε Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη και τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδη, Θεοφύλακτο, Μουμουλίδη και Ντζιμάνη.
Τα χρόνια που πέρασαν από το 2019 μας αποκάλυψαν και ποιοι μας καταδίκασαν με τον άθλιο Καλλικράτη και ποιοι μας στήριξαν για να τον ανατρέψουμε.
Έκτοτε ο Δήμος ξαναστήθηκε από την αρχή με απίστευτες ώρες εργασίας και προσπαθειών των αιρετών, των υπαλλήλων και των εθελοντών πολιτών. Αντιμετωπίστηκαν αυτά τα χρόνια, αν όχι όλες, οι περισσότερες και μεγαλύτερες εκκρεμότητες του Δήμου, τα χρέη και οι τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομές. Δεν είχαμε τη συμπαράσταση που θα θέλαμε από κάποιους θεσμικούς της περιοχής -ξέρουν εκείνοι- αλλά δεν γονατίσαμε. Είχαμε όμως την υποστήριξη κάποιων άλλων κυρίως από το κεντρικό επίπεδο του κράτους και σταθερά δίπλα μας τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Συνεχίσαμε περήφανα και χωρίς τυμπανοκρουσίες το έργο μας για την ανόρθωση του Δήμου παρά τις δυσκολίες της τεράστιας οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών που έπληξαν τον τόπο και τους ανθρώπους και ειδικά τους αγρότες μας και τους επαγγελματίες που στηρίζουν την οικονομία ολόκληρης της περιοχής. Αυτοί βεβαίως που έριξαν το καράβι του Δήμου στα βράχια στα χρόνια του Καλλικράτη και ειδικά την πενταετία 2014-2019 σήμερα με περισσό θράσος μας κουνούν το δάχτυλο. Νομίζουν πως τώρα ξεκίνησαν όλα. Ο κόσμος βέβαια γνωρίζει το ρόλο τους και τους έδωσε απανωτά τις απαντήσεις του αυτά τα χρόνια.
Τους αφηνουμε πίσω να ζουν ακόμα με τη νοσταλγία του ενιαίου Δήμου και μεις κοιτάμε μπροστά. Το ταξίδι είναι μεγάλο και ο στόχος όλων μας είναι να προχωρήσουμε παλεύοντας τις νεες δυσκολίες που δημιουργούν η γεωγραφική απομόνωση, η απολιγνιτοποίηση και οι πολιτικές αστυφιλίας που καλλιέργησε το σύστημα εδώ και πέντε δεκαετίες αποδεκατίζοντας την επαρχία.
Θα τα παλέψουμε όλα με ακούραστες προσπάθειες μαζί με τους συμπολίτες και συνοδοιπόρους όλων των προηγούμενων αγώνων πασχίζονας για μια δημιουργική ανατροπή και μια δίκαιη μετάβαση σε ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας αλλά και στην πατρίδα μας γενικότερα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

2 σχόλια

  • Κάποτε ήσουν ικανός δήμαρχος. Τώρα έχεις αφήσει το δήμο στον αυτόματο πιλότο. Αδιαφορία μόνο και έπαρση. Συμπτώματα όσων είναι βολεμενοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.