Κι ο αγώνας συνεχίζεται… (Γράφει η Αλεξάνδρα Τσιτσιντά*)

8 Μαρτίου 2024
12:32

Δεν είμαι σίγουρη για το τι ευχή πρέπει να δώσουμε σήμερα στο γυναικείο πληθυσμό.

Είναι οξύμωρο το οτι οι περισσότερες ευχές πηγάζουν από πατριαρχικά πρότυπα. Ισως έρχονται και οι αντρες σε αμηχανία με το τι να ευχηθούν.

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης.

Σήμερα είναι η μερα που η γυναίκα συνεχίζει να διεκδικεί την θέση της στην κοινωνία.

Σήμερα είναι η μερα που πολλές γυναίκες θα κακοποιηθουν ξανά και ξανά και κάποιες θα πουν ως εδω! Θα φύγουν και θα καταγγείλουν.

Σήμερα είναι η μέρα που κάποιες γυναίκες θα δικαιωθούν για την προσπάθεια τους και κάποιες άλλες ενώ εχουν δουλέψει σκληρά θα δουν να παίρνει την θέση που τους ανήκει κάποιος του αντιθέτου φύλου.

Σήμερα είναι η μέρα που θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το αυτονόητο.

Ίσα δικαίωμα σε όλους!

Και ο αγώνας συνεχίζεται…

 

Αλεξάνδρα Τσιτσιντά

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

3 σχόλια

  • …..η γυναίκα συνεχίζει να διεκδικεί την θέση της στην κοινωνία……
    …..Ίσα δικαίωμα σε όλους!…..
    Τι να διεκδικεί ; !! Θολό τοπίο

    Όταν η γυναίκα χρησιμοποιείται παντού ως «ανδρικό αξεσουάρ εκτόνωσης» και όταν από το 2008 έως 2017 είχαμε αύξηση διαζυγίων 45,8% (Ελληνική Στατιστική Αρχή ) τι λένε οι λαλίστατες φεμινίστριες και δικαιωματίστριες ;

  • «Κορμιά γυναικών εξακολουθούν να παρελαύνουν ως προϊόντα προς πώληση σε πασαρέλες, οθόνες, μπροστά από διαφόρων ειδών «κριτικές επιτροπές», να προσφέρονται ως φθηνά «πιάτα» στα αδηφάγα μάτια του «φιλοθεάμονος» κοινού».!!!

    από άρθρο στο KOZAN.gr 3-5-23 Γυναίκες στο πιάτο (της Δήμητρας Καραγιάννη)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.