Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μαρτίου 2024
12:49
Κανένα σχόλιο

 

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών και τη διεκδίκηση ισότητας και αλληλεγγύης για όλους και όλες.

Απόρροια των γυναικείων αγώνων είναι η συζήτηση για την ισότητα των φύλων, η καταπολέμηση της έμφυλης βίας και η προώθηση της έμφυλης ισότητας, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία πανελλήνιου δικτύου υποστήριξης γυναικών ευάλωτων ομάδων, το οποίο συνίσταται σε 44 συμβουλευτικά κέντρα, 20 ξενώνες και τη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Ο Δήμος Κοζάνης από το 2014 λειτουργεί τον μοναδικό ξενώνα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στις δημόσιες πολιτικές αντιμετώπισης και καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και ο Δήμος Κοζάνης αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης και ενημέρωσης της κοινότητας οργανώνουν εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς της περιοχής, όπως τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης (ΣΔΕ).

Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει εργαστήρια ευαισθητοποίησης σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, τα οποία θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την τρέχουσα βδομάδα ενώ έχει ήδη διεξαχθεί εργαστήριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Κοζάνης, με αυξημένο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.