Σύλλογος Πολυτέκνων Εορδαίας: Aνακοίνωση – ψήφισμα των Συλλόγων Πολυτέκνων – μελών της ΑΣΠΕ: “Γιατί, η πρώτη προτεραιότητα του νεοσύστατου Υπουργείου Οικογένειας (την αναγγελία του οποίου χαιρετήσαμε), αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών”

11 Μαρτίου 2024
10:12

✔ Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΑΣΠΕ ➡. Στην χθεσινή Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Πολυτέκνων – μελών της ΑΣΠΕ εγκρίθηκε το κάτωθι ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στην Κυβέρνηση, στους Βουλευτές και στα ΜΜΕ

✔ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ➡ Αθήνα, 9 Μαρτίου 2024 ‼ Εμείς οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Πολυτέκνων – μελών της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αντιπροσωπεύουν τις 200.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδος, εκφράζοντας τις θέσεις και τις αγωνίες των μελών μας, για το μέλλον των παιδιών και της χώρας μας, καταθέτουμε το ακόλουθο ψήφισμα:

➡ 1. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να παρέμβει στην έννοια και τη φύση της οικογένειας, θεσπίζοντας τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ένα ζήτημα αστικού δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ήταν, εν πολλοίς, ρυθμισμένο με την προϋπάρχουσα νομική βάση του συμφώνου συμβίωσης, ρυθμίστηκε με νόμο, ο οποίος θίγει, ουσιαστικά, την αρχέγονη μορφή της οικογένειας που αποτελεί το βασικό κύτταρο για τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, μέσω του βιολογικού μοντέλου της συμβίωσης ανδρών και γυναικών.

➡ 2. Διατυπώνουμε την έντονη απορία μας, γιατί, η πρώτη προτεραιότητα του νεοσύστατου Υπουργείου Οικογένειας (την αναγγελία του οποίου χαιρετήσαμε), αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όταν το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί, σήμερα, τον σημαντικότερο εθνικό κίνδυνο για τη Χώρα μας και τον Ελληνισμό. Είναι γνωστές οι δυσοίωνες προβλέψεις των στατιστικών μελετών που προβλέπουν τη συρρίκνωση των Ελλήνων σε κάτω από οκτώ εκατομμύρια μέχρι το 2050.

➡ 3. Διαδηλώνουμε στην Κυβέρνηση την απογοήτευσή μας, αφού, τα πάγια αιτήματα που εκφράζουν, εναγωνίως, οι πολύτεκνοι, παραμένουν, ακόμη, άλυτα, κατά παράβαση της συνταγματικής επιταγής για ιδιαίτερη μέριμνα της πολιτείας προς τις πολύτεκνες οικογένειες: ελεύθερες μετεγγραφές στα ΑΕΙ χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, 16% για τους πολυτέκνους σε όλες τις προσλήψεις του Υπ. Παιδείας, δίκαιες φοροαπαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Τα λίγα δειλά βήματα που εκδηλώθηκαν προς την κατεύθυνση αυτή, ακυρώθηκαν στην πράξη, από την επιβολή οικονομικών και άλλων περιορισμών που θέτουν σημαντικό των Ελλήνων πολυτέκνων εκτός των ρυθμίσεων αυτών – π.χ. ΚΟΤ Γ΄, μείωση φόρου κ.λπ.

➡ 4. Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεργαστεί άμεσα με την ΑΣΠΕ, να σκύψει, ουσιαστικά, πάνω στο ζήτημα της αντιστροφής της δημογραφικής πορείας του τόπου και να αγκαλιάσει, έστω και τώρα, τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες, κόντρα στο ρεύμα της εποχής, αγωνίζονται να αναθρέψουν νέους Έλληνες σε μια Ελλάδα που γηράσκει και μειώνεται πολύ γρήγορα.

 

4 σχόλια

  • Η διαφορά είναι ότι η Loatki πληρώνουν…γρηγοροσημα….ενώ εσείς ζητάτε.. για αυτό δεν σας θέλουν.. παρότι η σημασία της πολύτεκνης οικογένειας είναι όλο και ποιο σημαντική λόγω του προβλήματος της υπογεννητικότητας.

  • Εύλογο το ερώτημά σας . Εκτιμώ ότι θα μείνετε με την απορία και την απογοήτευσή σας.

    Ο γάμος των ομoφυλόφιλων ζευγαριών φωτογραφίζει μια κοινωνία που πεθαίνει από πνευματική ασφυξία.
    Για το δημογραφικό : Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα της ακρίβειας – Σε ένα έτος 11% λιγότερες γεννήσεις 9.03.2024 Break News
    3.000 γεννήσεις μόνο – Οι λιγότερες που καταγράφηκαν τα τελευταία 91 χρόνια στην Ελλάδα 17-1-24 prime news

  • ΚΑΙΙ ΕΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΗΘΙΚΟΙ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΑΙΜΑΤΟΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ; ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ; ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ; Ή ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ;

    • Δεν βγαίνει νόημα με αυτά που γράφεις.
      Εσύ ξέρεις τι θέλεις;
      Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα όπως το θέτεις.
      Σοβαρότερος παράγοντας είναι η υπογεννητικότητα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.