kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: “Σωστά” Ελληνικά & “τζάμπα μαγκιές”

12 Μαρτίου 2024
08:09

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λ. Μεταξάς στη χθεσινή συνεδρίαση της  Περιφερειακής Επιτροπής (πρώην Οικονομική Επιτροπή), σε κάποια στιγμή αντιπαράθεσης που είχε με το μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Χριστοφορίδη,  για το αν υπάρχουν, εδώ και μια εβδομάδα,  ανασφάλιστα οχήματα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, επιχείρησε να αποφύγει την ουσία του ερωτήματος (το αν όντως υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα) απαντώντας του κάτι, εντελώς, διαφορετικό (ότι δεν υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο, τη δεδομένη στιγμή που τέθηκε το ερώτημα),   ενώ όταν “στριμώχτηκε” περισσότερο, του είπε ότι ξέρει να μιλά πολύ καλά ελληνικά και πως  – εκείνος – δεν καταλαβαίνει  τι του λέει. Βέβαια η φράση του “Θέλετε να υψώσετε ένα θέμα κ. Χριστοφορίδη” εγείρει αμφιβολίες περί των “σωστών” ελληνικών, με την έννοια ότι, συνήθως, λάβαρα και σημαίες υψώνουμε, όχι θέματα. Εκείνο όμως που προκαλεί αρνητική εντύπωση, γι’ ακόμη μια φορά, είναι ο τρόπος που ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών επιλέγει να απαντήσει σε κάποιον με τον οποίον  διαφωνεί. Ο τρόπος αντίδρασής του δεν ήταν ο ενδεδειγμένος, γεγονός που αντιλήφθηκε κι ο έμπειρος συνάδελφός του Ι. Κιοσές, ο οποίος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, σε κάποια στιγμή, τον σκούντησε για να ρίξει τους τόνους. Επίσης αυτές οι “τζάμπα μαγκιές” , όπως για παράδειγμα η φράση του: “Θα σας φέρω ένα ακόμη χαρτάκι για απευθείας αναθέσεις, που πήγαιναν σε διάφορους και διάφορα..”, θύμισε κάτι από τις πρακτικές του πρώην Περιφερειάρχη (Γ. Κασαπίδη) ο οποίος  έλεγε ότι οι προ-προηγούμενοι (επί θητείας Θ. Καρυπίδη) πήγαιναν έτρωγαν και δεν πλήρωναν,   ότι η Γ. Ζεμπιλιάδου από θέση ευθύνης εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των πολυεθνικών κι όχι των αγροτών και διάφορα άλλου τέτοιου τύπου τα οποία ουδέποτε τεκμηρίωσε με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία. Αν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό οφείλει ο κ. Μεταξάς να το δημοσιοποιήσει χωρίς φιγουράτους προλόγους και πολλά υποσχόμενες αποκαλύψεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Ο αυτοέλεγχος, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μπορεί να καταστεί ο σημαντικότερος σύμμαχος για να μην αδικεί κάποιος τον εαυτό του.

Η Χύτρα

40 σχόλια

  • Λυπάμαι που ο Αντιπεριφερειάρχης είναι κάτω των περιστάσεων. Επίσης ο κ. Κιοσές δεν μπορεί να ρίχνει το βάρος στον εκάστοτε οδηγό. Η ευθύνη βαρύνει εξολοκλήρου την περιφερειακή αρχή με την μη ετοιμότητά της.

  • αφελής απορία πολίτη, εάν προέκυπτε κάποιο έκτακτο φυσικό ή άλλο γεγονός και έπρεπε να δράσουν τα ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ οχήματα που δεν ήταν στο δρόμο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ΤΙ θα γινόταν; θα δρούσαν για να αντιμετωπιστεί το γεγονός, όντας ανασφάλιστα; θα παρέμεναν καθηλωμένα με τις όποιες συνέπειες για την εξέλιξη του φαινομένου; μπορεί να μας απαντήσει ο κύριος αντιπεριφερειάρχης με τα πολύ καλά ελληνικά του;

    • Είπε το μαντείο των Δελφών που ξύπνησε το πρωί και κοίταξε προς ποια κατεύθυνση πάνε τα φύλλα από τον αέρα…Λίγη σοβαρότητα…

    • Τις καλύτερες μέρες τα τελευταία 15 χρόνια.

      Κάτι που συζητιέται πλέον στους διαδρόμους της Περιφέρειας.

      Σε κάλυψα?

      • Εμένα να καλύψεις λίγο το κακό, κοίτα να καλύψεις τις αστοχίες του συγκεκριμένου , οι υπάλληλοι παντως τρίβουν τα μάτια τους.Τετοιο πολιτικό κεφάλαιο πρώτη φορά.
        Ν.Δ με τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου. Αντε να δούμε τι ποσοστά αποχής στις επόμενες ευρωεκλογές θα σου φέρουν. Οίδωμεν τον Μάιο.

      • Αν αυτές είναι οι καλύτερες μέρες, φαντάσου πως θα είναι οι υπόλοιπες. Το τι συζητιέται στους διαδρόμους πίστεψε με δεν θες να μάθεις.

  • Τα στελέχη του Αμανατίδη θα σηκώσουν το βάρος του οράματος της ανάπτυξης ή θα ασχολούνται με οπαδικά θέματα? κατά τα άλλα μια από τα ίδια, ρυθμίσεις υπηρεσιακές και ρουτίνας που τις εμφανίζουν ως επιτυχίες και από ανάπτυξη πάπαλα…..έχει ο καιρός γυρίσματα κύριοι της “ανάπτυξης”

  • Αμανατίδη που τους βρήκες.Ο Κασαπίδης τους έκανε πέρα και εσύ τους μάζεψες.Τζαμπα μάγκες είναι οι δικοί σου που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

    • πέρα από την πλάκα ο Κασαπίδης είχε συγροτήσει ένα ψηφοδέλτιο χωρίς stars και αλαζόνες με ανθρώπους εργατικούς και ταπεινούς ως επί το πλείστον. Παρ΄’ολα αυτά δεν επελέγησαν από εμάς τους πολιτές. Επικράτησε η επιχείρηση λάσπης και οργής επειδή ο Κασαπίδης δεν χαριεντίζονταν με παράγοντες.
      Οι προσδοκίες όμως τώρα είναι υψηλές αλλά δε φαίνεται με αυτά τα υλικά να χτιστεί κάποιο καινούριο οικοδόμημα…το πολύ πολύ να αυξηθούν τα MW των φωτοβολταϊκών….

      • Πάνε φαε καμια κοτουλα με λεβαντα τωρα και ασε τα ψευτικα ονειρα οτι ταχα ειχε αξιο ψηφοδελτιο… Θα κρινουμε τους νεους σκληρα αλλα ο προηγουμενος ηταν εκτος τοπου και χρονου και εχει τελειωσει πολιτικα

      • Ο χειρότερος περιφερειάρχης που πέρασε από το τόπο ήταν ο Κασαπίδης και ο χειρότερος πολιτικός του τόπου. Κατάλαβες αυλικέ του Κετσαπ ?

  • Όταν η διευθύντρια λέει ότι είναι ανασφάλιστα και ο αντιπεριφερειάρχηςοτι είναι ασφαλισμένα ποιον να πιστέψουμε. Εγώ την Βαΐτσα πιστεύω και όχι τον Λύσανδρος.

  • Τα παπαγαλάκια – σύμβουλοι του περιφερειάρχη κ των αντιπεριφερειαρχών πανω από το πληκτρολόγια είναι για να υπερασπιστούν…
    Δουλέψτε κ λίγο τόσα χρήματα παίρνετε!

  • Παλικάρι ο Μεταξάς που πάντα είναι ενημερωμένος και διαβασμένος. Μια χαρά τους τα λέει. Λύσσανδρε συνέχισε έτσι.

  • Καλά κρασιά Μεταξά. Γελάω με τους Αμανατιδικούς. Χειρότερα δεν μπορούσε να ήταν. Που είσαι Κασαπίδη;Όλο ζόρια δημιουργούν και παριστάνουν τους καμπόσους και θέλουν γλείψιμο.

  • Δεν θα έπρεπε η Διευθύντρια ή κάποιος υπεύθυνος υπάλληλος του θέματος να έχει ενημερώσει προηγουμένως τον Αντιπεριφερειάρχη για μην βρεθεί εξ απροόπτου και ανεβουν οι τόνοι και εκτεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης; Ερωτώ.

    • Μήπως τον έστειλαν και δεν το πήρε χαμπάρι ο άσχετος; Μήπως ο Γιώργος ο Χριστοφορίδης τα ξέρει καλύτερα; Αλλά Μεταξά θέλατε. Χορτάστε μαγκιά και ασχετοσύνη. Που είναι οι σύμβουλοι σας. Καλά άσε τα γραφεία που κοροϊδεύουν.

  • Κατερίνα Δαδαμόγια, εργατική, έξυπνη, ευγενική με όλους υπαλλήλους και πολίτες, όλοι έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για την πρώην Αντιπεριφερειαρχη της Π.Ε Κοζάνης και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής,.Ερχόταν στις 7:00 π.μ και έφευγε στις 10:00 ,όλοι την αναζητούν σε καθημερινή βάση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι