Ο βασιλιάς είναι γυμνός! (του Θέμη Μουμουλίδη)

13 Μαρτίου 2024
07:21
Η χθεσινή μη μαζική συμμετοχή μελών στις διαδικασίες ανάδειξης οργάνων [ συντονιστικά ΟΜ και ΝΕ], πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την ηγεσία [και την ηγετική ομάδα] του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μη ενδιαφέρον τών μελών , ήρθε ως φυσική συνέχεια της μη συμμετοχής τους στις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων, ενόψει Συνεδρίου.
Ενός Συνεδρίου που έγινε με όρους οχλοσυναγωγής και είναι σαν να μην έγινε ποτέ.
Καί αυτό το κατάλαβαν τα απλά μέλη.
Αυτά που έχουν τη δύναμη.
Η αποκαρδιωτική μη συμμετοχή των μελών, στα οποία ομνύει ο Στεφανος Κασσελάκης, έρχεται ως αποτέλεσμα της απαξίωσης των λειτουργιών ,των δομών και των καταστατικών αρχών, ενός ιστορικού κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς.
Είναι το αποτέλεσμα στο οποίο οδήγησαν οι ηγεμονικοί χειρισμοί, και ο άνευ περιεχομένου “πολιτικός” λόγος.
Στην εποχή μας η διαδικτυακή επικοινωνία. αποδεικνύεται συχνά μια καλοπληρωμένη φούσκα.
Γιατί η επικοινωνία είναι μέσον και όχι αυτοσκοπός.
Η σημερινή ηγεσία φαίνεται αδύναμη [ ή και απρόθυμη] να λειτουργήσει συνθετικά και υπερβατικά, στο εσωτερικό του κόμματος.
Η συναίνεση και η υπέρβαση φαίνεται να μην αγγίζουν τον αξιακό κώδικα του Στέφανου Κασσελάκη.
Η σύνθεση ιδεών ,, αρχών, θέσεων και προτάσεων μοιάζει να είναι έξω από την ιδιότυπη κουλτούρα του.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν χθες ένα ηχηρό μήνυμα.
Ενδεχομένως το τελευταίο μήνυμα ανοχής.
Η ηγεσία και η ηγετική ομάδα, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αλλαζονική συμπεριφορά.
Θα πρέπει να λάβουν και να αναλύσουν σοβαρά το ηχηρό μήνυμα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης , κύριος εκφραστής αυτής της εγωκεντρικής αντίληψης οφείλει να σταματήσει να μιλά [με το πλέον λαικίστικο ύφος] για την δύναμη και την εντολή που [δήθεν] παίρνει από τα απλά μέλη.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Πρώτα στο Συνέδριο και αμέσως μετά
Η χθεσινή [μη] συμμετοχή που δεν ξεπερνά στις καλύτερες περιπτώσεις το 15% των μελών , αποτελούν έμπρακτη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη της μη αποδοχής [και αποδοκιμασίας] των χειρισμών της ηγεσίας από την σιωπηλή συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών.
Ο Στέφανος Κασσελάκης , με συνεχείς λανθασμένους χειρισμούς και λάθος μηνύματα, κατάφερε να συρρικνώσει [ με βάση τα στοιχεία συμμετοχής] σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την δύναμη μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Όμως κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.
Ο Σ.Κ. οφείλει δημόσια να ερμηνεύσει που αποδίδει το γεγονός ότι σε σχέση με τις “εξαγγελλίες” του “άλλο είναι στα λόγια κι άλλο στήν πράξη”.
Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πρέπει να το σκεφτεί πολλές φορές, πριν “απειλήσει” ξανά, όσους αμφισβητούν τους χειρισμούς του, με “προσφυγή στην ετυμηγορία τών μελών”
“Καιρός για ανασύνταξη λοιπόν…”

3 σχόλια

  • Υπάρχει βέβαια και η άλλη ανάγνωση. Ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, παλιά και νέα μέλη, πήγαν μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουν Κασσελάκη. Ίσως δεν συμμετείχαν στις νομαρχιακές γιατί δεν τους εμπνέουν οι παλιοί. Ίσως δεν εμπιστεύονται τα τοπικά στελέχη. Πιθανόν να μην υπήρξε σωστή τοπική οργάνωση, ενημέρωση και επικοινωνία των εκλογών. Αυτό που είναι όμως γεγονός και όχι προσωπική ανάλυση είναι η στήριξη των μελών στον αρχηγό.

  • «ΟΛΑ στο μίξερ της Νέας Τάξης… ΣΥΡΙΖΑ

    Αυτή η ιδεολογία της μολυσματικής και διαστροφικής ισοπέδωσης (ή η ιδεολογία του «πολτού») παράγεται και αναπαράγεται σε όλα τα επίπεδα: Πολιτικό, κοινωνικό, πνευματικό, ψυχολογικό, σεξουαλικό κ.λπ…
    Στόχος της Νέας Τάξης είναι η κατάργηση κάθε ταυτότητας: Κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής, ιστορικής, εθνικής, σεξουαλικής κ.λπ… 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017 ΡΕΣΑΛΤΟ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι