Η συμμετοχή της ΑΝΚΟ στην Startup Europe Week Kozani ως συνδιοργανωτής φορέας σηματοδοτεί την βαρύτητα που δίνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Δυτικής Μακεδονίας στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας (Γράφει ο Τάσος Σιδηρόπουλος)

13 Μαρτίου 2024
10:25
Η συμμετοχή της ΑΝΚΟ στην Startup Europe Week Kozani ως συνδιοργανωτής φορέας σηματοδοτεί την βαρύτητα που δίνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Δυτικής Μακεδονίας στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε μια περιοχή που επιζητά το νέο της παραγωγικό προφίλ.
🔹Ένα παραγωγικό προφίλ που μονοσήμαντα προσδιορίζεται μέσα από την ανάγκη για εμπλουτισμό του μίγματος των παραγωγικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σήμερα με νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις που ενισχύουν την παραγωγική βάση της περιοχής και βελτιώνουν τους βασικούς της μακροοικονομικούς της δείκτες – ΑΕΠ και απασχόληση – οι οποίοι έχουν υποστεί ραγδαία μείωση εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης και όχι μόνο.
⭐️Διαχρονικά η ΑΝΚΟ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της έχει δημιουργήσει έναν διακριτό πυλώνα υποστήριξης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από:
💎τη λειτουργία δομών υποστήριξης όπως είναι:
🔑η συμμετοχή στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο στήριξης της επιχειρηματικότητας το Enterprise Europe Network και
🔑η λειτουργία του παραρτήματος του Ενδιάμεσου Φορέα του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας
💎 τον σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας της υπαίθρου (Προγράμματα LEADER από το 1992 και Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) και
💎 την εκπόνηση μελετών ανάπτυξης οργανωμένων χώρων υποδοχής επιχειρήσεων (Επιχειρηματικά Πάρκα).
✅ Η ενεργός συμμετοχή λοιπόν στην εκδήλωση Startup Europe Week Kozani εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εδώ και δεκαετίες προσπάθειας της ΑΝΚΟ να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση του αναπτυξιακού οικοσυστήματος της Δυτικής Μακεδονίας.

3 σχόλια

  • Νέο παραγωγικό μοντέλο από ανθρώπους που είναι 30 βάλε χρόνια στην ίδια θέση και δεν έχουν καταφέρει την αλλαγή; Τι θα αλλάξει τώρα; Θα γίνει θαύμα; Ανάπτυξη από γέροντες γίνεται; Τα emoji στα κείμενα δεν σας κάνουν σύγχρονους. Χρειάζονται νέα μυαλά νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και μεράκι. Αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν όχι γιατί θέλουν κάτι άλλο αλλά γιατί τόσα χρόνια η ανάπτυξη που προσφέρεται έκανε την περιοχή να είναι αφιλόξενη και μη παραγωγική.

    • Τα νέα μυαλά δεν συνδέονται πάντα με νέους στην ηλικία ανθρώπους. Ειναι όμως ενας εξαιρετικός συνδυασμός να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται οι νέοι άνθρωποι με έμπειρους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και νοιάζονται για το καλό του τόπου τους. Η ρητορική του μίσους είναι αδιέξοδη και δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι