kozan.gr: Μ. Στεργίου: “Kοινή ανακοίνωση των τριών Δημάρχων (Κοζάνης, Σερβίων & Βελβεντού) κατά της δημιουργίας πλωτών φωτοβολταϊκών στη Λίμνη Πολυφύτου αναμένεται τις επόμενες μέρες” – Στην ίδρυση ΜΚΟ για την προστασία της λίμνης Πολυφύτου προσανατολίζεται η παράταξη της αντιπολίτευσης του Ν. Τέτου, ενώ σχεδιάζει και σχετική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στη Νεράιδα (Βίντεο)

14 Μαρτίου 2024
09:58

 

Κατά τη χθεσινή (14/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου προέβη σε σχετική ενημέρωση για το ζήτημα της κατασκευής πλωτών φωτοβολταϊκών στη Λίμνη Πολυφύτου και σε ποιες ενέργειες προτίθεται ο ίδιος να προβεί, σε συνεργασία και  με τους άλλους δύο δημάρχους (Κοζάνης & Σερβίων) της παραλίμνιας περιοχής,  προκείμενου να αποτραπεί η σχετική εξελιξη. Από την πλευρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Τέτος εξέφρασε την ανησυχία του για το ζήτημα σημειώνοντας πως την ίδρυση ΜΚΟ για την προστασία της λίμνης Πολυφύτου προσανατολίζεται η παράταξή του, ενώ σχεδιάζει και σχετική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στη Νεράιδα

 

6 σχόλια

  • Μαζί σας ειμαστε στον αγωνα σας…αλλά σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης έχετε ώστε να υπάρξει επιτέλους σοβαρή αξιοποίηση της περιοχής????? Γιατί αν δεν έχετε…αργά ή γρήγορα τα φωτοβολταϊκά θα γίνουν !!!!

    • Η ΔΕΗ έχει το φράγμα και το εργοστάσιο, αλλά η λίμνη είναι του λαού της περιοχής. Τα υδροηλεκτρικά έργα είναι έργα πολλαπλού σκοπού (αντιπλημμυρικά, υδρευτικά, τουριστικά, ναυταθλητικά, κλπ). Τα πλωτά φ/β παραβιάζουν βάναυσα τη βιωσιμότητα του υδροβιότοπου.

  • Τουλάχιστον τα φωτοβολταϊκά και αιολικά δίνουν ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες αφού στην περιφέρεια δεν κουνιέται επενδυτικά ούτε φύλο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.