Σχόλιο αναγνώστη στο kozan.gr: Τουριστική Ανάπτυξη λίμνης Πολυφύτου μετά από 50 χρόνια υπάρχει; (Φωτογραφίες)

14 Μαρτίου 2024
16:21

Για την Περιφερειακή Αρχή, ΠΕ Κοζάνης και τις αρχές των ΟΤΑ.

Τουριστική Ανάπτυξη λίμνης Πολυφύτου μετά από 50 χρόνια υπάρχει; Προβλέπεται οδική σύνδεση με Ε-65; Ας εκμεταλλευτούμε νερά, βουνά-δάση, κτηνοτροφία κλπ. Χωρίς τρένο και δρόμους … ΔΕΝ … Ισως τα επόμενα 50 χρόνια, όποιοι ζουν, μπορεί να δουν ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ή όποια ανάπτυξη μαζί και στην λίμνη του Ιλαρίωνα και την ευρύτερη περιοχή.

Αφού η ΔΕΗ Α.Ε. απεκατέστησε τις εκτάσεις των ορυχείων ας γίνουν ΚΑΙ ΤΑ Φ/Β στην λίμνη.

Τα Φ/Β είναι πρόβλημα. ΜΟΝΟ σε άγονες εκτάσεις ή μικρής παραγωγής χωράφια να εγκαθίστανται.

Ο ΔΕΔΔΗΕ (δίκτυα έτοιμα από ΔΕΗ ακόμα) ας δώσει χώρο για 400-500 MW, ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν στην ενέργεια μόνο ενεργειακές κοινότητες πολιτών, με συμφέροντα στη Δ. Μακεδονία, με ή χωρίς συμμετοχή των ΟΤΑ.
ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

– ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.
– ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
– ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ (0%) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
– ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (για τα έργα εκτροπής του Αχελώου έπαιρνε αποφάσεις ενώ τα έργα κατασκευάζονταν ή είχαν σχεδόν ολοκηρωθεί με μεταγενέστερες οδηγίες ΕΕ κλπ).

Πρέπει να αποδοθούν τα μέγιστα στη Δυτική Μακεδονία & Μεγαλόπολη.

Χρειάζεται δουλειά και όχι μόνο κουβέντες.
Απόδειξη;
Για να πάω στο χωριό μου από Τρίκαλα κάνω 7 ή 9 χιλιόμετρα καρόδρομου. Στα Τρίκαλα έφερα 200 κιλά λάσπες.
Αυτό τα λέει όλα.

Γάτσος Αθ. Παναγιώτης

 

4 σχόλια

  • Από εκεί πέρασα, ρίχνοντας κάποιες πέτρες.
    Το αυτοκίνητο βρήκε-σύρθηκε όπως ήταν φυσικό.
    Αν πας, άσφαλτο μέσω Ρύμνιου κάνεις 30 χιλιόμετρα, αντί 7 ή 9.

  • Η Περιφερειακή αρχή και οι ΟΤΑ, σε αρμόδιες θέσεις τουριστικής ανάπτυξης είχαν πάντα άτομα άσχετα με το αντικείμενο (κρεοπώλες, δασκάλους οδήγησης, εκπαιδευτικούς κλπ.). Μη περιμένετε λοιπόν να δείτε φως στο τούνελ, εκτός από αυτό της Κλεισούρας που μόνο τουρισμό δε θα φέρει.

  • Το τουριστικό προϊόν δημιουργείται είτε από κάτι που ήδη υφίσταται π.χ. όμορφες τοποθεσίες, υφιστάμενες παραδόσεις, είτε εξ’ αρχής όπως έκαναν τα Γρεβενά με τα μανιτάρια.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν βρέθηκε ακόμη ο άνθρωπος που οραματίστηκε κάτι ουσιαστικό για την περιοχή μας.
    Για να καταλάβετε, ούτε καν τον οικισμό της ΔΕΗ, δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να αξιοποιήσουμε!
    Ήμουνα νιος και γέρασα.
    Υπάρχουν δυνατότητες αλλά η έλλειψη βούλησης και οράματος εμποδίζουν κάθε ανάπτυξη.
    Κάποτε είχα μια συζήτηση με κάποιον επιχειρηματία των Γρεβενών και μου περιέγραφε ότι όταν ξεκινούσε η Βασιλίτσα, είχαν πάει στην Ιταλία σε κάποιο χιονοδρομικό και συζητούσαν εκεί με τους τοπικούς άρχοντες.
    Αυτό που του είχε κάνει εντύπωση από όσα τους είπαν οι Ιταλοί ήταν το εξής:
    εάν δεν έχετε πλήρες κι ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης είναι προτιμότερο να μην κάνετε τίποτα και να το αφήσετε παρθένο για τις επόμενες γενιές, παρά να κάνετε λανθασμένες κινήσεις και να καταστρέψετε το τοπίο.
    Έτσι κι εδώ, ίσως μελλοντικές γενιές να έρθουν και ν’ αναπτύξουν τον τόπο.
    Εφ΄ όσον παραμείνουν στην χώρα…

  • ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ,ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ 48η ΔΗΛ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ;Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι