kozan.gr: Α. Φούντογλου (Αντιπεριφερειάρχης Υγείας): “Αυτή τη στιγμή η περιοχή φθίνει ηλικιακά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλούς ηλικιωμένους τα επόμενα χρόνια. Θα έχουμε πολύ ένα πολύ σοβαρό θέμα στο γηριατρικό κομμάτι – ” (Βίντεο)

19 Μαρτίου 2024
13:44

Την πρώτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης 19/3 ο Aντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Συνοχής Α. Φούντογλου στο πλαίσιο της δημόσιας λογοδοσίας του. Αναφερόμενος στο κομμάτι της κοινωνικής συνοχής ο Αντιπεριφερειάρχης  αναφέρθηκε στο πρόγραμμα  ανθρώπινου δυναμικού και κοινωνικής συνοχής (γνωστό ως ΤΕΒΑ) για το οποίο αναγνώρισε ότι η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, με τη σημαντική συμβολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκτέλεσε το πρόγραμμα με επιτυχία κι ότι επί δικής του θητείας  θα “τρέξει” αντιστοίχως, μ’ ένα ποσό της τάξεως των 10 εκ. ευρώ με προοπτική να ανέλθει και στα 15 εκ. ευρώ. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) με σκοπό να βελτιωθούν οι παροχές στη δημόσια υγεία.

Μιλώντας για τον Υγειονομικό χάρτη στην Δ. Μακεδονίας είπε: “Αυτή τη στιγμή η περιοχή φθίνει ηλικιακά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλούς ηλικιωμένους. Θα έχουμε πολύ ένα πολύ σοβαρό θέμα στο  γηριατρικό κομμάτι.  – Nα συζητήσουμε σοβαρά αν θέλουμε το νέο υγειονομικό χάρτη. Το νέο υγειονομικό χάρτη δεν θα τον κάνουν ούτε οι ιατρικοί σύλλογοι, ούτε οι γιατροί, ούτε οι Αντιπεριφερειάρχες Υγείας. Θα το κάνουν οι επιστήμονες”.

Σε σχέση με το αν ως ιδιώτης ιατρός μπορεί να μιλά για τη δημόσια υγεία ανέφερε: “Για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας μπορούμε να μιλάμε όλοι μας. Εγώ εδώ δε βρίσκομαι ως ιδιώτης νεφρολόγος. Βρίσκομαι ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας”

Α. Φούντογλου για το σύστημα δημόσιας υγείας: “Το σύστημα υγείας θέλει πολλούς και καλούς – εξειδικευμένους – νοσηλευτές”

23 σχόλια

  • η περιοχη φθινει πληθυσμιακα,ωραια μια ερωτηση το κομμα στο οποιο ανηκε και οπου ναναι θα ξανα ανηκει ο επικεφαλης της παραταξης σου τι εκανε επι 5,5 χρονια γι αυτην την περιοχη;και τωρα ως περιφερειακη αρχη τι προτιθεστε να κανετε γιατι καλες οι διαπιστωσεις αλλα η περιοχη πλεον θελει δρασεις και εργα κυριε φουντογλου και οχι θεωρειες

    • ο επικεφαλης της παραταξης σου τι εκανε επι 5,5 χρονια γι αυτην την περιοχη;

      εύστοχη ερώτηση, θα μείνει και αυτή αναπάντητη

    • Άσε καλύτερα να μην δοκιμάσουμε την δικιά του λύση γιατί θα μας στείλει μερικούς “επενδυτές” και “ειδικούς” από Συρία Αφγανιστάν και μετά θα χρειαστεί να κάνουμε και τζαμί !!!

  • Μα δεν μας είπε το παραμικρό για τον περιφερειακο σχεδιασμό. Αυτή ήταν μια συνέντευξη τύπου με σκοπό την παράθεση απόψεων και διαπιστωσεων. Πού είναι οι προτάσεις, πού είναι οι θέσεις για τη βελτίωση του υγειονομικου χάρτη της Δυρ. Μακεδονίας. Δεν αρκεί να μιλάς καλά. Χρειάζεται και εύστοχο περιεχόμενο. Και μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο βιτρίνα.

    • Ως αντιπεριφερειάρχης υγείας μιλάτε σωστά. Πρόβλημα αποτελεί η ταυτόχρονη φυγή των νέων σε αντιδιαστολή με τη γήρανση του πληθυσμού. Επομένως ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας πρέπει να μας πει αρχικά πως θα κρατηθεί ο πληθυσμός στην Περιφέρεια και στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί η γήρανση του πληθυσμού.

  • Επομένως χρειάζονται δομές για συνεχή φροντίδα ( κλινικές Κοντογουνη και Σπιναρη με λίστες αναμονής)
    Από δημόσιο υπάρχει κάτι;ή μόνο το γηροκομείο;
    Να είναι καλά οι αλλοδαπές ηρωίδες που φροντίζουν τους γονείς μας!
    Μήπως η περιφέρεια να δημιουργήσει έναν πρότυπο οίκο ευγηρίας;
    Είναι μια πολύ καλή επένδυση …τόσα χρήματα έρχονται με το ΕΣΠΑ

  • Αν δημιουργηθεί ένας πρότυπος οίκος ευγηρίας με φροντίδα ηλικιωμένων και δράσεις για πάσχοντες από άνοια τότε είναι βέβαιο πως η δυτική Μακεδονία θα έχει και κάτι να προσφέρει ακόμη κι από άλλες περιοχές.Ασφαλως και θέσεις εργασίας.
    Κάντε κάτι κ Φουντογλου.Ειστε γνωστης.
    Να γίνει κάτι γιατί η περιοχή μας είναι για λυπηση….μόνο για τα καρναβαλια

    • Ο κ. ΧΡΗΣΙΜΟΣ ανακάλυψε την Ατλαντίδα. Για κλάματα όπως και όλη η νυν περιφερειακή αρχή. Μόνο λόγια,λόγια, αλαζονεία, δελτία τύπου γραμμένα στο α ενικό πρόσωπο και συνεντεύξεις. Δουλειά 0 Έργο 0

  • Σωστος ο Φουντογλου ανεβαζει το επίπεδο, πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για να ξερει και ο κοσμος τι συμβαινει. Μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες την ίδια λογική και να μας ενημερώνουν.

    • Ο κόσμος το τι συμβαίνει το ζει στο πετσί του. Χάνει τα παιδιά του σε διακομιδές σε άλλες περιφέρειες. Λύσεις ζητάει απο τον κο Φούντογλου και τον αρχηγό του. Έλεος με τις θεωρίες και τις διαπιστώσεις

  • Από θεωρείες καλά. Από πράξεις άστο. σπείρατε τη διχόνοια και φεύγουν από τα περιφερειακά γιατί δεν σας αντέχουν.

  • Καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με την ρίζα του πρόβληματος. Και το πρόβλημα είναι καθαρό πολιτικού σχεδιασμού, εδώ γελάμε γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σχέδιο. Η αποκέντρωση υπάρχει μόνο ως λέξη, από υποδομές μόνο μια Εγνατία οδός. Δεν έχουμε νοσοκομείο περιφέρειακο, αεροδρόμιο περιφέρειακο, τρένο και ούτε πλέον την ΔΕΗ με θέσεις εργασίας. Εν ολίγοις δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ. Προσωπικά θα ήθελα έστω και με αυτές τις συνθήκες να μείνω εδώ και να δουλεύω Θεσσαλονίκη(μέχρι να αλλάξουμε χώρα) αλλά με ΚΤΕΛ δεν γίνεται, χρειάζεται τρένο για καθημερινές και ξεκούραστες μετακινήσεις οπότε η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία έχασε το τρένο κύριοι. Τα καταφέρατε, θα ξαναγίνουμε χωριό!

    • Ίσως η χώρα μας να έχει την μοναδικότητα τουλάχιστον στην Ευρώπη που για μια απόσταση 120 χιλιόμετρα από τον χώρο εργασίας πρέπει κάποιος να μετακομίσει δίπλα στην δουλειά του .Φυσικά γιατί δεν υπάρχουν τραίνα που θα περάσουν πολλές δεκαετίες ακόμη για να αποκτήσουμε .

  • Ο Αμανατίδης και οι γύρω πολύ λίγοι. Οι περισσότεροι από το προηγούμενο τιμ του Κασαπίδη.Μπήκαν για να εκδικηθούν τον ευεργέτη τους που δεν τους ήξερε κανένας και για την καρέκλα. Αν ήταν καλοί δεν θα έμπεναν απέναντι του.

    • Πόσο πολυ πονατε οι κασαπιδικοι μπαμ κανει,ακομα δεν εκλεισε 3 μηνες η αρχη Αμανατιδη και βγαζετε χολή,δεν πειραζει σε 5 χρονια πιστευω θα σας περασει,ευτυχως στειλαμε σπιτι τον ανικανο κασαπιδη,αρκετα με την υπεροψια του και την αλαζονεια του,το αδικο ουκ ευλογειτε.

  • Αλήθειες λέει αλλά το ότι 2 γενιές τα μπαμπάκωσσν για τα καλά και έχουν εξασφαλίσει τους απογόνους δεν το λέει. Η περιοχή αντάλλαξε το μέλλον της προς ίδιον όφελος όχι λίγων αλλά αρκετών….
    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

  • Από την ημέρα που βγήκαν..μόνο συσκέψεις και προβολή στα μέσα…ούτε σχέδιο.. ούτε μέτρα
    .μόνο λόγια

  • Παχιά τα λεγες τα λόγια πριν, τώρα μόνο διαπιστώσεις; Που είναι το σχέδιο; Σχεδιάστε και υλοποιήστε και έχετε και κυβέρνηση δική σας, αναμένουμε….

  • Η γήρανση του πληθυσμού δεν είναι πρόβλημα της Περιφέρειας μας μόνο και είναι ένα πρόβλημα πόλυ μεγαλύτερο από τις ικανότητες μιας Περιφέρειας.

    Όμως κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε.

    κ. Φουντογλου, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του προβλήματος στην Περιφέρεια μας;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι