Παραγωγική μνήμη και σύγχρονη ανάπτυξη. Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας Η Μακεδονία είναι ΚΕΝΤΡΟ και όχι μαχαλάς (Γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος)

19 Μαρτίου 2024
18:45

 Σε προηγούμενες παρεμβάσεις μου μέσω αρθρογραφίας πρότεινα ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Η αντίδραση από τους “ξερόλες” ταγούς της εξουσίας κύρια στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης ήταν και είναι η “πεπατημένη”. Κρίμα ο τόπος μας διαχρονικά ήταν πρωταγωνιστής μέχρι που να εμφανισθεί το φάντασμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης το οποίο αριστοτεχνικά είχε καλλιεργηθεί – μεταλιγνιτική περίοδο την είχαν ονοματίσει…- τα προηγούμενα χρόνια, όταν το εδώ πολιτικό προσωπικό ήταν και συνεχίζει να είναι ο θιασώτης της Αθηνοκεντρικής και μόνον αντίληψης. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει να θωρακίσουν σε όλα τα επίπεδα τον τόπο μας. Δεν το έκαναν αλλά και δεν θα το κάνουν και οι σημερινοί!!!

Αυτή είναι η αλήθεια για την οπισθοδρόμηση και την στασιμότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Η εικόνα του δημογραφικού μιλάει πολύ ξεκάθαρα. “Αλβανοποιούμαστε” με μαθηματική ακρίβεια.

Οι αναπτυξιακές διαδρομές σε αυτόν τον τόπο είναι πάρα πολλές. Εξυπνάδα και πολιτική ωριμότητα χρειάζεται μέσα σε ένα απελευθερωμένο από -ισμούς, κομματικές φυλακές και κομματικά συμφέροντα περιβάλλον. Το ερώτημα που τίθεται είναι: μπορούμε να δημιουργήσουμε – αποκτήσουμε το ζητούμενο σήμερα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Αρκεί να απελευθερωθούν οι προσωρινοί ένοικοι των θεσμών από τα κομματικά τους δεσμά και να λειτουργήσουν με βάση το ΟΛΟΝ της Δυτικής Μακεδονίας.

Παραγωγική Μνήμη και σύγχρονη Ανάπτυξη το ονοματίζει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

 

Βλέπετε η Μακεδονία είναι Κέντρο και όχι μαχαλάς (συμφωνία Πρεσπών κ.α.)

 

 

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Μάρτιος 24

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι