kozan.gr: Πτολεμαίδα: Προχωρά ο σχεδιασμός για την κατεδάφιση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων των πρώην υποδομών της ΑΕΒΑΛ – Η ΔΙΑΔΥΜΑ υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων που αφορούν τις εργασίες κατεδάφισης και ανακύκλωσης

20 Μαρτίου 2024
08:47

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία που έχει  έδρα στην Αθήνα για την  παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων που αφορούν τις εργασίες κατεδάφισης και ανακύκλωσης μέρους των πρώην υποδομών της ΑΕΒΑΛ. Αναλυτικά η μελέτη περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών συμβούλων για την συμβολή με ειδική εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, οι οποίες καλύπτουν θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διερεύνησης περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και υποστήριξης των κύριων κατευθύνσεων, ενδεικτικά σε θέματα όπως, μεταφορά εξειδικευμένης εμπειρίας όπου είναι απαραίτητο, υποστήριξη στην επεξήγηση των σχεδίων στις αρμόδιες αρχές.  Συγκεκριμένα θα συνταχθεί και θα υποβληθεί στη ΔΙΑΔΥΜΑ, έκθεση – εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τις απαιτούμενες διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης, περιγραφή εργασιών, έρευνα εντοπισμού περιβαλλοντικών επιπτώσεων και σχεδιασμό μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικό το έργο και να υλοποιηθεί με τρόπο που θα ελαχιστοποιηθούν οι όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Όπως είχε αναφέρει, παλαιότερα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς θα κατεδαφιστούν 170 κτήρια, 13 αποθήκες, σφαίρες με νιτρώδη και θειώδη υπολείμματα, ώστε ο χώρος να γίνει ελκυστικός για επενδύσεις. Η χρηματοδότηση για το έργο κατεδάφισης θα χρηματοδοτηθεί είτε από το ΣΔΑΜ είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

kozan.gr

2 σχόλια

  • Οι κατεδαφίσεις δεν θα φέρουν θέσεις εργασίας.
    Θα δαπανηθούν όμως χρήματα γι αυτές.
    Για θέσεις εργασίας κανένας λόγος.
    Σαν να μην υπάρχει ο Δήμος.

  • Πώς βρίσκονται τόσα χρήματα για κατεδαφίσεις αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.