Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές”: Η συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου μας στην Εθνική “Ελευθερία” στην Κύπρο

20 Μαρτίου 2024
22:29
Κανένα σχόλιο

            Μετά από πολύμηνη προετοιμασία της χορωδίας μας πραγματοποιήθηκε η αποστολή στην Κύπρο, όπου πήρε μέρος στην ιστορική  συναυλία στο στάδιο της Λευκωσίας «Τάσος Παπαδόπουλος».

            Η συναυλία με τίτλο «Ελευθερία» διοργανώθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια απ’ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είναι έτος πένθους, το φετινό, για την Κύπρο και ολόκληρο τον ελληνισμό. Μέσα απ’ αυτήν τη μεγαλειώδη συναυλία, στην οποία πήραν μέρος πενήντα τρεις (53) χορωδίες από Ελλάδα και Κύπρο, τονίστηκε η οικουμενική έννοια της Ελευθερίας, τα πενήντα (50) χρόνια Προσφυγιάς και Αγώνων για την επανένωση της Κύπρου.

            Έγινε απ’ τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Κύπρου και της  Προέδρου της Κυπριακής Βουλής. Μετά απ’ τους χαιρετισμούς του Πρέσβη της Ελλάδας και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής ακολούθησε μια σύντομη παρέλαση – έναρξη της εκδήλωσης με τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου.

            Τη σκυτάλη πήρε ο μαέστρος κύριος Νικόλαος Θεράποντος, ο οποίος διηύθυνε 2.000 χορωδούς με τους ήχους  Συμφωνικής Ορχήστρας διακοσίων και πλέον μελών. Το κοινό μουσικό πρόγραμμα αποτελούνταν από δεκαεπτά  τραγούδια. Όλα ήταν στο πνεύμα της εκδήλωσης. Τραγούδια που εκφράζουν, πλήρως, τον ελληνισμό. Αυτές είναι οι αξίες μας. Άνοιξε το μουσικό πρόγραμμα με τον «Αντώνη», ένα υπέροχο τραγούδι σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Αναφέρεται σ’ ένα πραγματικό γεγονός που εκτυλίχτηκε στο Μαουτχάουζεν. Έκλεισε το μουσικό πρόγραμμα με τον Εθνικό μας Ύμνο. Πριν ακουστεί αυτός, πραγματοποιήθηκε τελετή λήξης της εκδήλωσης με τους ήχους της Φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς Κύπρου κατά την οποία παρουσιάστηκαν όλες οι χορωδίες και βραβεύτηκαν οι μαέστροι τους.

            Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη στήριξή τους σ’ αυτήν την προσπάθεια του συλλόγου και για τα δώρα που μας διέθεσαν για να τα προσφέρουμε στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης τους παρακάτω:

– Τον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Ευστάθιο Κωνσταντινίδη για τα αντιπροσωπευτικά δώρα

– τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κο Γιώργο Αμανατίδη για τον ίδιο λόγο

– το Δήμαρχο Βελβεντού κο Μανώλη Στεργίου για τον ίδιο λόγο αλλά και για την προσφορά του λεωφορείου της μετακίνησής μας από το Βελβεντό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο Βελβεντό

– τον κύριο Γιάννη Τερνενόπουλο από  την εταιρία μαρμάρων vemat για την προσφορά του σήματος του συλλόγου μας σε μάρμαρο.

            Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών και το μαέστρο κο Νικόλαο Θεράποντος για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε σε αυτό το γεγονός.

– Την κυρία Δήμητρα Φιλίππου, γενική  επιμελήτρια της ιστορικής συναυλίας “Ελευθερία 2024”, για την εξαιρετική  μουσική επεξεργασία των τραγουδιών.

– Τους διοργανωτές και τους εθελοντές της όλης προσπάθειας.

            Τέλος ευχαριστούμε τους χορωδούς μας που με υπομονή συμμετείχαν στις πρόβες και ιδιαίτερα τη μαέστρο κα Αλεξάνδρα Παπά, που με υπομονή κι επιμονή επιτέλεσε αυτό το τεράστιο  διδακτικό έργο.

            Να είμαστε καλά στην υγεία και καλή συνέχεια!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές Φωνές»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.