Η πρώτη Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τη Μεγάλη Σαρακοστή 2024, στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

21 Μαρτίου 2024
19:30
Κανένα σχόλιο

Τελέσαμε (20-3-2024, Τετάρτη, Ά Εβδομάδας των Νηστειών, ώρα 5 μ.μ.) την πρώτη Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, για τη Μεγάλη Σαρακοστή 2024, στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παραλής Εφημέριος Άνω και Κάτω Καστανιάς και Λάβας. Τον χαρήκαμε.

Ο π. Κ.Π. ανήκει στο δυναμικό των νεότερων σε ηλικία και σε χειροτονία Κληρικών της Μητρόπολής μας. Είναι 28 ετών. Είναι χειροτονία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και ακόμα δεν έχει συμπληρώσει ένα έτος από τη χειροτονία του. Η συγκεκριμένη Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού είναι η πρώτη του Προηγιασμένη.

Βγήκε από μέσα μου, σαν παλμός, και το δικό μου πρώτο ιερατικό έτος, το 1976.

Του ευχόμαστε, όταν συμπληρώσει, συν Θεώ, μισό αιώνα ιερατικού βίου, μετά από 50 χρόνια – και περισσότερα να του χαρίσει ο Κύριος – στην ηλικία δηλαδή των 78 ετών, να θυμηθεί τότε, ότι την πρώτη του Εσπερινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία την τέλεσε στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού.

Χαίρομαι πολύ τους νέους Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας. Είναι ένα στολίδι. Μια νεανική ανθοδέσμη χαράς και ήρεμης ορμής προς τα μπρος και προς τα επάνω.

Για τη Σαρακοστή:

Οι ευχές μου για όλους και μετ’ αλλήλων:

Συγχωρεμένα! Καλή μετάνοια! Καλή Σαρακοστή!

Και με τρεις λέξεις: Συγχωρώ, Μετανοώ, Αγαπώ.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

21-3-2024

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.