Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

26 Μαρτίου 2024
09:19
Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 21η Μαρτίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τονίστηκε η σημασία των δασικών οικοσυστημάτων στη καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης αλλά και ο κίνδυνο υποβάθμισής τους.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και της κοινωνίας για την προστασία των δασών και η σημασία τους για το περιβάλλον και τη ζωή.

Οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία από την ακριτική Φλώρινα μέχρι τις Περιφερειακές Ενότητας Πρέβεζας και Άρτας ήταν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία του δάσους, δενδροφυτεύσεις δασικών ειδών και καλλωπιστικών θάμνων και διανομή δενδρυλλίων και φυλλαδίων. Κατά τις δράσεις τονίστηκε ιδιαίτερα ο καθοριστικός ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας στην προστασία των δασών και στην αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα σχολεία Α’ θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, τον Δήμο Βοΐου, το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης), το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Μανιάκων και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δάσος και το περιβάλλον αλλά & τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας για τη διάθεση των δασικών φυτών .

 

                                                                                   Η Προϊσταμένη

Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής

                                                                                             Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

 

                                                                            ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ                   

                                                                                          ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.