kozan.gr: 3.348 ευρώ από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για την εκπόνηση ειδικής μελέτης συντήρησης ιερών εικόνων του Ι.Μ.Ν. Αγ. Νικολάου Κοζάνης

26 Μαρτίου 2024
17:22

 

Xρηματοδότηση 3.348 ευρώ από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για την εκπόνηση ειδικής μελέτης συντήρησης ιερών εικόνων του Ι.Μ.Ν. Αγ. Νικολάου Κοζάνης. Oι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν μέσω της «μελέτης συντήρησης» είναι:

1. Καταγραφή ιστορικών και καλλιτεχνικών στοιχείων του ναού και των έργων (εικονολογία, εικονογραφία)

2. Ανάλυση τεχνολογίας και κατασκευής των εικόνων

3. Αναλυτική καταγραφή της κατάστασης διατήρησης των εικόνων

4. Μη καταστροφικές διαγνωστικές μεθόδους τεκμηρίωσης

5. Ανάλυση της τεχνολογίας τους και των αmών της

6. Πλήρης σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση

7. ‘ Ολες τις προτεrvόμενης επέμβασης συντήρηση.

8. Υπηρεσίες καταγραφής των περιβαλλοντικών συνθηκών στο εσωτερικό του ναού.

kozan.gr

3 σχόλια

  • Γιατί η εκκλησία δεν μπορεί να καλύψει η ίδια τα έξοδα συντήρησης;. Πρέπει η περιφέρεια να βάλει το χέρι στο δικό της ταμείο;

  • Ο κασαπίδης σκόρπισε χιλιάδες ευρώ σε εκκλησίες και μοναστήρια χωρίς να κάνει τίποτα για την Δυτική Μακεδονία και ο κόσμος τον έστειλε σπίτι του.
    Τα ίδια βήματα ακολουθεί και ο αμανατίδης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.