Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαρτίου 2024

27 Μαρτίου 2024
05:20
Κανένα σχόλιο
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με τέσσερις ανακοινώσεις, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024.
H 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαρτίου 2024 διά ζώσης στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θα παρουσιαστεί το ετήσιο αρχαιολογικό έργο, μέσα από 73 ανακοινώσεις σχετικές με την έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο ως την Καστοριά.
Η οργάνωση της 36ης Συνάντησης γίνεται σε συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Αρχαιολογικών Μουσείων της Μακεδονίας και της Θράκης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τομέας Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).
Θα υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω ΖΟΟΜ Μeetings στον ακόλουθο σύνδεσμο:
To Πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 16:30 – 21:30
16:30-16:45
24. Α. Χονδρογιάννη-Μετόκη, Β. Λαϊνά, Φ. Ντοβόλης. Αρχαιολογικές μαρτυρίες στο ορυχείο Μαυροπηγής με συνέπεια και συνέχεια: ο οικισμός της αρχαιότερης νεολιθικής στη θέση Ασπρότοπος και το νεκροταφείο στη θέση Λουλούδια.
16:45-17:00
25. Χ. Στυλιανάκου, Σ. Ελευθεριάδου, Α. Παρχαρίδου.Σωστικές ανασκαφές στο πλαίσιο έργων ΑΠΕ στα Σέρβια Κοζάνης.
17:00-17:15
26. Α. Κλημάντου, Α. Κατσαβέλη, Δ. Κοτσαχρήστου, Ε. Ντιό, Α. Χονδρογιάννη
Η σωστική ανασκαφή στη θέση «Εύφορα» στον Φούφα Εορδαίας: γόνιμα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας για την ταφική και οικιστική χρήση του χώρου.
17:15-17:30
27. Θ. Τσάμπουρας
Η διείσδυση του Μπαρόκ στη Δυτική Μακεδονία: πρώτα συμπεράσματα μέσα από τις καταγραφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.