Γ. Αμανατίδης: «Θα επανακινητοποιήσουμε τις διαδικασίες σύνταξης των μελετών για τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, για το σιδηρόδρομο, από Καλαμπάκα-Γρεβενά-Σιάτιστα – Κοζάνη”

27 Μαρτίου 2024
10:51

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης μίλησε στην εκπομπή «Τριτολογίες» για την επόμενη μέρα στη Δυτική Μακεδονία που ψάχνει τα νέα «πατήματά» της στη μεταλιγνιτική εποχή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που αναμένονται στους νομούς της περιφέρειας, την ανεργία και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Να μετεξελίξουμε την Περιφέρεια σε ένα χώρο ανταγωνιστικό, ως προς επιχειρηματικότητα, την κοινωνική συνοχή, θέλουμε μια περιοχή που να δίνει ίσες ευκαιρίες, περιοχή που να έχει ποιότητα ζωής, ζήσαμε με προβλήματα σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον. Να μεταβούμε στη νέα εποχή, όπως την οραματιζόμαστε», όπως ανέφερε αρχικά ο κ.Αμανατίδης, για το όραμα του και πρόσθεσε:
Για την προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδυτών:

Στη συνέχεια ο περιεφερειάρχης αναφέρθηκε και στα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή.

«Θα επανακινητοποιήσουμε τις διαδικασίες σύνταξης των μελετών για τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, για το σιδηρόδρομο, από Καλαμπάκα-Γρεβενά-Σιάτιστα – Κοζάνη είναι ενταγμένος στο αναλυτικό δίκτυο, έχει μακρινή προοπτική υλοποίησης. Εμείς ως περιφερειακή αρχή θα ενισχύσουμε τον ΟΣΕ με ποσά που απαιτούνται για τη σύνταξη των αναγκαίων μελετών, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες με την προοπτική να ενταχθεί αυτό το δίκτυο στο πρωτεύον και προωθούμε παράλληλα μεγάλα αρδευτικά έργα. Για τη συνοριακή διάβαση στο Λαιμό, η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 7-8 χρόνια, οι μελέτες είναι σε προχωρημένο στάδιο ωριμότητας, θα ενταχθεί στο interreg, ήδη θα υπάρξει βοήθεια να υπάρξει οδική σύνδεση με τη συνοριακή διάβαση Πρεσπών. Για τη μεγάλη γέφυρα στη λίμνη Πολυφύτου, είναι γνωστά, τα προβλήματα, είμαστε σε φάση να μελετήσουμε το σύνολο της γέφυρας, έγιναν εστιασμένες παρεμβάσεις και ευελπιστούμε τα αποτελέσματα να μην είναι ανησυχητικά».

Τέλος για την ανεργία και τη μείωση του πληθυσμού στην περιοχή, μεταξύ άλλων ο κ.Αμανατίδης ανέφερε:

«Το βασικότερο είναι η υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων στην περιοχή μας. Για το εργοστάσιο μπαταριών λιθίου, υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό το έργο πράξη. Θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα από τον αυτοδιοικητικό κώδικα στήριξης των ανθρώπων που κάνουν οικογένεια και έχουν παιδιά. Λέω στους νέους, να μας δώσουν λίγο χρόνο ακόμη, να τους δείξουμε ότι η μέριμνα και η έγνοια μας είναι αυτοί».

ΕΡΤ Κοζάνης ert.gr

28 σχόλια

  • Ως βουλευτης εκανες και ανακοινωσεις και για το δρομο Κοζανη -Λαρισα,γιατι δεν εγινε τιποτα;Φτανει πια.Ο λαος ξυπνησε δε σας πιστευει.

    • Μήπως γιατί δεν ήταν και Βουλευτής Λάρισας? Μήπως γιατί έπρεπε να συνεννοηθούν και οι 2 Περιφέρειες (Δυτ. Μακεδονίας – Θεσσαλίας) για την υλοποίηση του, κάτι που δεν έγινε ποτέ? Τις κινήσεις του ως Βουλευτής Κοζάνης τις έκανε και με το παραπάνω για αυτό το θέμα. Δώσε λίγο χρόνο σύντροφε και θα καταλάβεις τι θα γίνει. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε πάλι…

  • Η σύνδεση με άμεσο, ασφαλή δρόμο της Δυτικής Μακεδονίας με την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας, τη Λάρισα, είναι επίσης αναγκαίο έργο που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.

      • Στα Τέμπη πήγαινε εσύ που σ΄ αρέσει. Θα πηγαίνει όλη η περιφέρεια στην Βέροια και Κατερίνη για να πάει Λάρισα.

    • ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΜΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ.

    • ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ , ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ….

  • Ναι καλά. Φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Στα λόγια όλα γίνονται. Στην πραγματικότητα η περιφέρεια ρημαζει.

  • Ο κ. Αμανατίδης θεωρεί πως παρθενογεννήθηκε, όταν πήγε στην Περιφέρεια. όμως οι αμαρτίες των προηγούμενων ετών, ως βολευτής, δεν ξεχνιούνται και θα τον ακολουθούν.
    Νότιο Περιφερειακό της Κοζάνης, θα δούμε ποτέ;;; Το Βόρειο τον είδαμε επί Νομάρχη Μητλιάγκα, τον προηγούμενο αιώνα!

  • Μελέτη για να μικρύνετε σε πλάτος το δρόμο είναι κοροϊδία, Βιομηχανίες μελετών … ξέρεις εσύ … μέσω ΑΝΚΟ σε ημέτερους με το αζημίωτο και κόστος άστα να πάνε…

  • Συγχαρητήρια στον περιφερειαρχη μας για τις εύστοχες απαντήσεις και για τη διαφήμιση που έκανε για την περιοχή μας μέσο του ert news

  • Ενώστε την περιφέρεια με την Θεσσαλία 2024 αποκλεισμένοι όλη η περιοχή . Δρόμος χαρακτηρισμένος Ε.Ο κατσικόδρομος.

  • Για τη μεγάλη γέφυρα ακόμα μελέτες. Δεν έμεινε ούτε μέτρο χωρίς λακκούβες, πόσο δύσκολο είναι να ρίξετε λίγη άσφαλτο μέχρι να την επισκευάσετε , που ακόμα δεν γνωρίζεται , όπως λέτε. αν μπορεί να αποκατασταθεί. Διέρχονται κάθε μέρα πάρα πολλά οχήματα ο θεός να βάλει το χέρι του.

  • Τρεις μήνες στο τιμόνι της Περιφέρειας..μόνο συσκέψεις..και θεωρίες! Κανένα θεμέλιο θα δούμε..4 χρόνια ο άλλος τίποτα..και τώρα εσείς.. συσκέψεις..
    Η ΔΕΗ κλείνει τέλη 2026…και ούτε μια από της εμβληματικές Επενδύσεις…13 προεγκεκριμενες..δεν έχει βάλει ούτε θεμέλια.Η ΝΔ μας τελείωσε…την Δυτική Μακεδονία..ένα φαγοπότι χωρίς αντίκρυσμα και μέλλον

  • Αμανατίδη ενοχλείς πολλούς με ότι παλεύεις μόλις σε 3 μήνες.
    Οι φωνές από τα παπαγαλάκια του απόλυτα τίποτα τα τελευταία 10 χρόνια θα υπάρχουν.
    Φωνάζουν για να καλύψουν τη γύμνια τους και την ευθύνη για την κατάντια της Περιφέρειας.
    Προχώρα και μίλα με το έργο σου.

  • λυπαμαι δεν προλαβαινουν πλεον οι πολιτικοι!

    πολυ λιγα και πολυ αργα οτι και να εξαγγελουν δεν εχει πλεον καμια σημασια!

    την δυτ. μακεδονια την τελειωσαν συνειδητα και τελεσιδικα.
    δειτε τους δημογραφικους δεικτες…κανενας δεν θα κανει οικογενεια σε ενα τοπο υπο ερημωση με γηρασκων πληθυσμο…ειναι αργα πλεον!

    κρατειστε τα μπρε-μπρε που σας ταϊσε το πασοκο-νδ-συριζεϊκο συστημα κουκουλοπουλου με τα βολεμενα τεκνα τους.

    εμεις οι αληθινοι και εντιμοι θα πεταξουμε για αλλου!

    • Ακριβώς έτσι φίλε μου όλοι φεύγουμε. 30 Χρόνια στην Ανάπτυξη Εταιρεία ήταν αποτέλεσμα η περιοχή ρήμαξε αυτός αναπτύχθηκε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.