kozan.gr: Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Α.Π.Θ. προχωρά η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με αντικείμενο τη «Διενέργεια ερευνητικών εργασιών για θέματα λειτουργίας και δομικής ασφάλειας της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων (ΥΓΣ) και υποστήριξη όλων των ενεργειών που αφορούν την υψηλή Γέφυρα Σερβίων έως και την εκπόνηση της μελέτης δομικής και λειτουργικής αναβάθμισης της», προϋπολογισμού: (150.406,40€, με το Φ.Π.Α 24%)

27 Μαρτίου 2024
17:17
Κανένα σχόλιο

 Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Α.Π.Θ. προχωρά η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με αντικείμενο τη «Διενέργεια ερευνητικών εργασιών για θέματα λειτουργίας και δομικής ασφάλειας της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων (ΥΓΣ) και υποστήριξη όλων των ενεργειών που αφορούν την υψηλή Γέφυρα Σερβίων έως και την εκπόνηση της μελέτης δομικής και λειτουργικής αναβάθμισης της», προϋπολογισμού: 150.406,40€ με το Φ.Π.Α 24%. Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα έγινε αντιληπτό από τη διερεύνηση των φθορών που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια προγενέστερης αυτοψίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που αφορούσε στην εξ επαφής λεπτομερή οπτική επιθεώρηση και δομική αξιολόγηση των εν προβόλω ανοιγμάτων της γέφυρας και η τυχόν δυσμενής επιρροή τους στη δομική αξιοπιστία και ασφάλεια του φορέα. Στόχος της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η συστηματική παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης και στεγάνωσης του καταστρώματος της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Η εν λόγω εργασία, λόγω του γεγονότος ότι η γέφυρα Σερβίων αποτελεί μια ιδιαίτερη κατασκευή, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και παρεμβάσεις, για τις οποίες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και εξωτερικές συνεργασίες, με την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία. Επιπρόσθετα υπάρχει άμεση συνεργασία με το Δρ. Παναγιώτη Πανέτσο, ειδικό σε θέματα ελέγχων υφιστάμενων γεφυρών και υποδομών. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με βάση το παρόν ερευνητικό πρόγραμμα και τα παραδοτέα που θα προκύψουν από την εκτέλεση αυτού, θα προχωρήσει στη διερεύνηση επιστημονικών μεθόδων αποκατάστασης της συνολικής γεωμετρίας της γέφυρας, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με εφαρμογή state-of-art μεθοδολογιών (στα πλαίσια των σύγχρονων μεθόδων της τέχνης και της επιστήμης). Ο συνολικός χρόνος υλοποίησης των ερευνητικών εργασιών, είναι τριάντα (30) μήνες, που ξεκινούν από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Κατά την διάρκεια των 30 μηνών θα απασχοληθούν τέσσερις (4) Πολιτικοί Μηχανικοί. Θα συνεχισθεί η συνεργασία σε θέματα επιθεώρησης, δομικής αξιολόγησης και τεχνικής επισκόπησης μελέτης με τον Δρ. Πολιτικό Μηχανικό κ. Παναγιώτη Πανέτσο, βασικό συντελεστή των μέχρι σήμερα υποστηρικτικών εργασιών της Περιφέρειας σε θέματα ελέγχου και αξιολόγησης της ΥΓΣ αλλά και εν γένει των γεφυρών της Περιφέρειας

Επιστημονικός Υπεύθυνος θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κατάκαλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και διευθυντής του ΕΠΑΥΚ ΑΠΘ.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.