Δεν σηκώνει η υπόθεση της υψηλής γέφυρας Σερβίων πειράματα (Γράφει ο Γεώργιος Θρ. Τζέλλος)

30 Μαρτίου 2024
14:04
Κύριε Διευθυντή

‘’ προς κέντρα μη λάκτιζε,μη παίσας μογής’’* Αισχύλος

 

Έλλειψαν οι μελετητές απο την πιάτσα και προστρέχουν σε ερευνητές που δηλώνουν και μελετητές; Δεν σηκώνει η υπόθεση της υψηλής γέφυρας Σερβιων πειράματα.Αν θέλετε να αποκατασταθεί η γεφυρα θα πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη.

Δυο λύσεις πρέπει να εξετασθούν :

-Να αποκατασταθεί λειτουργικά μετά απο εμπεριστατωμένη μελέτη ,που θα συντάξουν μελετητές του ευρωπαϊκού μητρώου μελετητών οι διαθετοντες τα κατα νόμον προσόντα ,η υφιστάμενη γεφυρα.Η αποκατάσταση θα υλοποιηθεί απο κατασκευαστικές εταιρείες με ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία

ή

-Να κατασκευασθεί νέα γεφυρα ,μετά απο μελέτη συντεταγμένη απο μελετητές που κεκτηνται τα κατα την ευρωπαϊκή νομοθεσία προσόντα και εμπειρία.Η κατασκευή θα γινει απο τεχνικές εταιρείες που κατέχουν την τεχνογνωσία .

 

Απόφαση του κ.Περιφερειάρχη είναι μετά απο στάθμιση της δαπάνης-ωφέλειας το πρακτέον.

* μη κλωτσάς αγκάθια,μην πληγωθείς

 

Γεώργιος Θρ. Τζέλλος

πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ

 

11 σχόλια

  • Πρέπει να βρεθούν κονδύλια για κατασκευή νέας σύγχρονης κρεμαστής που σαφώς θα είναι μικρότερη σε μήκος απ αυτή την παλαιά και φυσικά θα εξυπηρετεί καλύτερα την περιοχή για την επόμενη 40ετία τουλάχιστον, με ασφάλεια πάνω από όλα!
    Όλα τα υπόλοιπα, που ακούστηκαν, είναι ιστορία στα όρια του παραμυθιού!
    Εκτός εάν αποφασίστηκε η πλήρης απαξίωση και τελικά ολική ερήμωση της δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να γίνει τίποτα απολύτως και να μείνουμε με αυτή μέχρι να καταρρεύσει!
    Μην κουράζεστε άδικα με ατέρμονες συζητήσεις, τα πράγματα είναι απλά! Αποφάσεις με κότσια χρειάζονται!

  • Ιμημετρα δε γίνεται κ δε χρειάζεται να τρέχουμε στην Ευρώπη για να δώσουμε λεφτά κ την υπάρχουσα Ευρωπαίοι την είχανε σχεδιάσει οποίος ήταν στην κατασκευή θα θυμάται με τα νερά που αποστράγγισης στην τρίτη κολώνα κ ξαφνικά ένα ξημέρωμα πάρθηκε η απόφαση αυτών αυτών πακτωστε κ ριχτε τσιμέντο αβερτα… Λοιπόν τεχνογνωσία υπάρχει από το Ρίο Αντίρριο που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κ αντιμετωπίστηκαν τεράστια προβλήματα με επιτυχία πρέπει να γίνει νέα γέφυρα είτε σε αυτές τις κολώνες είτε σε νέες θέλουμε νέα γέφυρα με διασύνδεση με Εγνατία και με Λάρισα κ όχι πολυραχο Σαραντάπορο κλπ. Μιλάμε για σωστά έργα μια κ καλή

    • ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΚΟΖΑΝΗ.ΠΩΣ; ΟΧΙ;;ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ.ΤΟΣΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟ ΓΡΑΨΑΝΕ ΔΗΛ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ:ΚΑΠΟΙΟΙ. ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙ Ν.Δ.ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΠΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ (ΤΟ ΤΟΝΙΖΕ ΤΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ) ,ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ – ΚΟΖΑΝΗ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΑΚΑΜΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.ΤΟΣΟ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΛΑΕ ,ΠΟΥ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ.

  • Βλέπω κάποιοι έχουν γνώμη για τα πάντα!
    Άσχετα αν έχουν το μορφωτικό επίπεδο για να εκφράζουν γνώμη!
    Τουλάχιστον ο αρθογράφος έχει μία μόρφωση!
    Έλεος με τους αμόρφωτους ξερόλες!
    Άμα σας ρωτήσω τί ειναι τα εντατικά μεγέθη πόσοι από εσάς θα γνωρίζετε την απάντηση; επίσης οι δοκοί Gerber τι αντιδράσεις αναπτύσουν;
    Κάποιοι έχουν και οικονομικές γνώσεις βέβαια, για πείτε μου εσείς η συνθήκη Lagrance σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμη;
    Κάποιοι πρέπει να ζήσετε με αυτό δυστυχως, ΔΕΝ είστε μορφωμένοι και ΜΗΝ προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να αισθανθείτε ότι ανήκετε και εσείς στην τάξη των μορφωμένων, έχοντας άποψη για τα πάντα.

    Ενας Master Scientist Mechanical Engineer

    • Εντάξει λοιπόν, αφού είναι έτσι, τις μελέτες να τις πληρώσει η τάξη των μορφωμένων και των επαϊόντων και όταν καταλήξετε κάπου, τότε να τσοντάρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι αδαείς για την κατασκευή.

      • Επιλογή σου είναι να είσαι αμόρφωτος! Δεν φταίνε οι άλλοι!
        Αν δεν σαρέσει πάνε σπούδασε να είσαι εσύ στα πράματα και να παίρνεις αποφάσεις εσυ, και να μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για εσένα!
        Αμα έχεις κότσια πάνε βγάλε Πολυτεχνείο και άσε τα λαικά δικαστήρια!
        Έτσι κάνουν όσοι πραγματικά θέλουν να αλλάξουν καταστάσεις, όχι κριτική και λαικά δικαστήρια!

        • Δεν ξέρω αν το πληροφορηθήκατε, αλλά στην χώρα επικρατεί το δημοκρατικό πολίτευμα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Οι απόψεις σας και ο τρόπος που σκέφτεστε παραπέμπουν σε άλλου τύπου πολιτεύματα.

  • ΗΔΗ ΕΠΙ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ
    ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
    Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι