Kozan.gr: Η Περιφερειακή Αρχή Αμανατίδη & η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη θα υλοποιήσουν αυτό που δεσμεύτηκαν ότι ΘΑ έκαναν Μαλούτας – Κασαπίδης, δίνοντας και σχετική συνέντευξη τύπου αλλά εν τέλει δεν έπραξαν – Η ανέγερση μνημείου Αλέξανδρου Υψηλάντη – Γεωργίου Λασσάνη στην Κοζάνη, που οραματίστηκε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, θα υλοποιηθεί λίαν προσεχώς

30 Μαρτίου 2024
21:43

 

Ένα μνημείο τιμής!
👉 Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη θα υλοποιήσουμε τη δέσμευση που διατυπώθηκε στις 10-10-2022 προς τον εκλιπόντα πολιτικό, συγγραφέα και κοινωνιολόγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
👉 Η πράξη αυτή θα είναι μια μεγάλη και πρέπουσα συμβολή στην αναγνώριση της συμμετοχής στην επανάσταση του 1821 των δύο μεγάλων αγωνιστών, του Αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρου Υψηλάντη και του Υπασπιστή του Γεώργιου Λασσάνη.
👉 Ένα μνημείο που θα συμβολίζει την ομοψυχία και την κοινή προσπάθεια Ποντίων και Κοζανιτών και θα αποτελέσει μοχλό Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης για τον τόπο μας.
👉 Ένα μνημείο που οφείλουμε στην μνήμη των δύο μεγάλων προσωπικοτήτων και του αποθανόντα Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
👉 Ένα μνημείο που αρμόζει στον τόπο μας, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη από τον Επιτάφιο του Περικλή: «Πόλη που δεν τιμά τους άριστους δεν κατοικείται από άριστους».
✍️ Μια κοινή ομάδα εργασίας, σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, θα προσδιορίσει το περιεχόμενο, τον τόπο εγκατάστασής του και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

7 σχόλια

  • Φοβερό !!!! Με τα μνημεία θα γίνει η καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών της Κοζάνης .
    Αΐντε , αϊντε !!!!

    • Ένα από τα κοινά που έχουν οι δύο εικονιζόμενοι είναι το ότι προλόγησαν την ομιλία του κυρίου Κασελακη στη στέγη ποντιακού ελληνισμού.

  • Κάπως έτσι θα βγάλουνε την θητεία τους
    με σταυρωμένα τα χέρια και κοιτάζοντας στο άπειρο.
    Καληνύχτα Κοζάνη
    Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία

  • Εδώ γελάνε.Θ` αυξηθεί ο τουρισμός.Αν είναι έτσι,γεμίστε την πόλη με αγάλματα.Στο μουσείο του μ.αγώνα (στο μπούρινο) είναι δεκάδες τα αγάλματα,γιατί δεν αυξάνεται η τουριστική κίνηση;Μη μας δουλεύεται άλλο.Φτάνει πια.Ανοίξτε κανέναν περιφερειακό δρόμο , κλείστε καμιά λακούβα,προχωρήστε στο πλύσιμο των κάδων γιατί πιάσανε οι ζέστες,φτιάξτε wc στον κήπο,ανοίξτε το δρόμο στον οσε και όλα τα απλά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη.

  • Αρνήθηκαν να βάλουν το μνημείο του Πόντου στην πόλη της Κοζάνης, πέταξαν το μνημείο του Ιωακείμ Λιούλια και τώρα θα είμαστε υπερήφανοι που θα στήσουν ένα ή δύο άλλα
    Μπράβο σας δήμαρχε και περιφερειάρχη
    Και οι δύο Δήθεν Ανεξάρτητοι
    Μπράβο Κοζανίτες , ψωνίσατε από σβέρκο

  • αυτα ειναι μη σοβαρα πραγματα,αμανατιδη δεν βαδιζεις καλα αν συνεχισεις ετσι θα εχεις την τυχη του κασαπιδη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι