Έχει κλείσει το κεφάλαιο χειμώνας 2023-24 στη Δ. Μακεδονία; (Γράφει ο Γιώργος Βασιλειάδης)

2 Απριλίου 2024
11:41
Κανένα σχόλιο
Έχει κλείσει το κεφάλαιο χειμώνας 2023-24?
Η απάντηση είναι ότι είναι νωρίς να το πεις κανείς αυτό, ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία.
Οι παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε κατά περιόδους το πρώτο 10ήμερο του Απρίλη, δεν αποτελούν από μόνες τους κριτήριο για να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο χειμώνας έκλεισε!
Το αντίθετο θα έλεγα! Και ο λόγος είναι ότι οι μέσες τιμές θερμοκρασίας έχουν εκτιναχθεί και όλη αυτή η δράση, περιμένει κάποια στιγμή την αντίδραση! Ελπίζω όχι τον Απρίλη!
Στην θερμή γωνιά της Ευρώπης ο Μεσογειακός κόσμος, παρακολουθεί το εδραιωμένο ψύχος που δεν λέει να υποχωρήσει από περιοχές της Σκανδιναβίας.
Θα μπορούσε το δεύτερο δεκαήμερο του Απρίλη να επέλθει μια κατάσταση αντίδρασης στον καύσωνα που στρογγυλοκάθισε στα Βαλκάνια?
Η απάντηση είναι πως ναι, θα μπορούσε ο καιρός από τα 30άρια να μας φέρει στις παγωνιές, το έχει ξανά κάνει, και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το ξανά κάνει κάποια στιγμή.
Η εποχή που διανύουμε όμως είναι εποχή που οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι καταστρεπτικές για την γεωργία στο μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου. Η φύση έχει ξυπνήσει και ένας παγετός στα μέσα του μήνα θα ήταν η απόλυτη καταστροφή.
Σαφώς, τον υψηλότερο κίνδυνο τον διατρέχουν οι βορειότερες χώρες, με τη χώρα μας να ακολουθεί, όμως οι διαφορές μεταξύ βόρειας και νότιας χώρας στην κλίμακα επικινδυνότητας είναι μεγάλες.
Στην εικόνα προγνωστικό σενάριο από το Ευρωπαΐκο μοντέλο με κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών στις 12 Απρίλη στην Κεντρική Ευρώπη και τα βόρεια Βαλκάνια.

Γιώργος Βασιλειάδης
Προγνώστης καιρού

????????????????????????????????????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.