Δήμος Εορδαίας: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων έως 30 Απριλίου

3 Απριλίου 2024
13:17

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Εορδαίας

ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Εορδαίας που είναι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, ότι υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

 

2. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

β. Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.

γ. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

δ. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

 

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων ότι υποχρεούνται μέχρι την 30η Απριλίου 2024, να προβούν:

Στη συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού καθώς και να συντηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

 

Επιπλέον, οι πολίτες του δήμου να μην αφήνουν σε κάδους σκουπιδιών και έξω από αυτούς χόρτα και κλαδιά.

 

Για να μην βρεθεί ο Δήμος μας στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει πρόστιμα, παρακαλούνται οι δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους και τους ακάλυπτους χώρους, ευθύνης τους, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Συμφέρον όλων των πολιτών είναι ένας Δήμος περιποιημένος, καθαρότερος και ασφαλής που θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

 

 

4 σχόλια

  • Ρε μας κοροϊδεύετε; Στα χωριά υπάρχουν σπίτια και οικόπεδα παρατημένα που δεν τα θέλουν οι ιδιοκτήτες και απλά πέρασαν στα χέρια τους από κληρονομιά Τα ακίνητα αυτά δεν αποδίδουν τίποτα και δεν πωλούνται λόγω έλλειψης ζήτησης. Για αυτά τα ακίνητα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για να τα καθαρίσουνε; Τους τα χαρίζουμε να τα χαίρονται και να τα καθαρίσουμε… Εκτός κι αν βάλουν συνεργεία καθαρισμού και χρεώσουν ένα μικρό ποσό στους ιδιοκτήτες.

  • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΡΩΤΑ …. που θα μιλησετε και για καθαριότητα.
    Απέναντι από την πυροσβεστική σχολή γίνεται χαμός από τα σκουπίδια

  • Καθαρίστε εσείς ο,τι σας αναλογεί δηλαδή όλες τις εκτάσεις που έχετε στην αρμοδιότητα σας -και όχι επιλεκτικά- και μετά να κουνατε το δάχτυλο.. Μπορείτε;

  • Εγώ θα καθαρίσω το οικόπεδο μου όπως πρέπει. Εσείς θα καθαρίσετε την πόλη? Κάντε μια βόλτα γύρω από το πάρκο στο 10ο δημοτικό σχολείο και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.