16ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΚΕΔΥΜ 2024 την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00 – 16:00 στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης Hotel» στην Πτολεμαΐδα

4 Απριλίου 2024
01:21
Κανένα σχόλιο

 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», «Κώστας Αλεξίου» και «Δούρειος Ίππος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΣΚΕΔΥΜ), στα πλαίσια του 35ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2024 (28-29/4/2024 στη Λάρισα), διοργανώνει τους προκριματικούς ατομικούς σχολικούς αγώνες, που είναι ταυτόχρονα και οι τελικοί της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00 – 16:00 στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης Hotel» στην Πτολεμαΐδα.
 2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των περιφερειακών ενοτήτων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΣΚΕΔΥΜ. (Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς) ανεξαρτήτως αν οι μαθητές τους είναι εγγεγραμμένοι σε σκακιστικούς συλλόγους ή όχι. Υπεύθυνοι για τη δήλωση των παικτών είναι τα σωματεία της κάθε περιοχής αλλά και απευθείας η ΕΣΣΚΕΔΥΜ. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό του σχολείου τους, που να βεβαιώνει την τάξη φοίτησης. Το εν λόγω αποδεικτικό μπορεί να σταλεί και απ’ ευθείας στο email της ΕΣΣΚΕΔΥΜ ([email protected]) από το σχολείο φοίτησης, για την εξοικονόμηση χρόνου. Η μη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης από το σχολείο, μπορεί να αντικατασταθεί με υπεύθυνη δήλωση του συνοδού του παιδιού, με την ποινή του αποκλεισμού και της ακύρωσης της συμμετοχής του, σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης.
 3. ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «Παντελίδης»****, 1ο χλμ Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, τηλέφωνο 24630 53300.
 4. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://forms.gle/es441mtbGAvyQ1pT6 Επίσης δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν δεκτές και στο email της ΕΣΣΚΕΔΥΜ στη διεύθυνση: [email protected]. Δηλώνοντας, Ονοματεπώνυμο, Τάξη, Όνομα σχολείου και Τηλέφωνο επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο της ΕΣΣΚΕΔΥΜ, Ευστάθιο Θεοφυλακτίδη (6976622454).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δε θα γίνονται δεκτές.

Η μη έγκαιρη προσέλευση και επιβεβαίωση συμμετοχής συνεπάγεται τη μη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των αγώνων.

 1. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
9:00-10:00  Άφιξη–Επιβεβαίωση συμμετοχών
10:30   1ος Γύρος
11:15   2ος Γύρος
12:00   3ος Γύρος
12:45   4ος Γύρος
13:30   Διάλειμμα – χορήγηση ελαφρού σνακ από τους Διοργανωτές.
13:45   5ος Γύρος
14:30   6ος Γύρος
15:15   7ος Γύρος
16:15   Τελετή λήξης -Απονομές
 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό 7 γύρων. Θα διεξαχθούν χωριστά πρωταθλήματα για κάθε τάξη πλην των Λυκείων (αγόρια και κορίτσια μαζί). Υπάρχει δυνατότητα, αν δεν είναι αρκετός ο αριθμός των ατόμων σε μια τάξη, να γίνουν μεικτά πρωταθλήματα 2 ή περισσότερων τάξεων (π.χ. όπως το Λύκειο που αγωνίζονται όλες οι τάξεις μαζί σε έναν όμιλο) με το νικητή να έχει δικαίωμα πρόκρισης.  Χρόνος σκέψης 10΄+5΄΄για τον κάθε μαθητή/τρια για όλη την παρτίδα (για αναλογικά ωρολόγια 15΄ο κάθε παίκτης). Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το γρήγορο σκάκι RAPID. Οι παρτίδες δεν αναγράφονται σε παρτιδόφυλλα. Αθλητής/τρια που δεν προσέλθει εγκαίρως στον πρώτο γύρο, μπορεί να συμμετάσχει από το δεύτερο γύρο. Σε περίπτωση μηδενισμού, λόγω μη προσέλευσης σε 2 συνεχόμενους γύρους, θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα και εξαιρείται από τις επόμενες κληρώσεις. Σε περίπτωση αντικανονικής κίνησης από έναν παίκτη, θα σταματά το ρολόι και θα προστίθεται επιπλέον χρόνος στον αντίπαλο ένα λεπτό. Αν επαναληφθεί για 2η φορά αντικανονική κίνηση, τότε ο παίκτης που έκανε τις δύο αντικανονικές κινήσεις θα μηδενίζεται.
 2. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Χατζόπουλος Κωνσταντίνος. 
 3. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ: Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος. 
 4. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ- ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Θεοφυλακτίδης Ευστάθιος και διαιτητές Σημαιοφορίδης Σταύρος, Σπυρλιάδης Αχιλλέας, Ποκιάκης Γεώργιος, Ιβάν Γκέτσεβιτς, Πετρίδης Παντελεήμων, Πανίδης Κωνσταντίνος, Παπάς Γεώργιος, Γκούτζιος Δημήτριος, Μηνάς Ιωάννης.
 5. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Μετάλλια για τους τρεις πρώτους αθλητές και τις τρεις πρώτες αθλήτριες σε κάθε σχολική τάξη ή όμιλο τάξεων και επιπλέον κύπελλα για τους πρώτους κάθε τάξης ή ομίλου τάξεων. Αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους μαθητές.
 6. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
  α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους) [11].

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου) [37] (0,1,Ν,Υ,0,Ν)

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων) [37] (0,0,Ν,Υ,0,Ν)

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). [52] (0,0,Ν,Υ,0,Ν,Ν)

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στο Διευθυντή Αγώνων με παράβολο 20,00€, το αργότερο αμέσως μετά την λήξη της υπόψη συνάντησης. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που αποτελείται από τον Διευθυντή Αγώνων και δύο μέλη που θα επιλεγούν πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.
 2. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το παράβολο συμμετοχής για κάθε μαθητή-τρια είναι 10,00€ και καταβάλλεται στη γραμματεία πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.
 3. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Για την τελική φάση των μαθητικών πρωταθλημάτων, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές, είτε έχουν πρόκριση είτε όχι (πληρώνοντας το αντίστοιχο παράβολο). Η ΕΣΣΚΕΔΥΜ θα καλύψει ανταποδοτικά το παράβολο συμμετοχής, μόνο στους πρώτους νικητές (σκακιστές/στριες) ανά κατηγορία τάξης ή ομίλου τάξεων που δημιουργήθηκε, για τη συμμετοχή τους στους τελικούς πανελλήνιους αγώνες που θα γίνουν στη Λάρισα (ύψους 25€), εφόσον αυτοί συμμετάσχουν και αφού καταθέσουν αντίγραφο του δικαιολογητικού κατάθεσης του παραβόλου, στο email της ΕΣΣΚΕΔΥΜ, με αντίστοιχο αίτημα και αριθμό λογαριασμού τραπέζης. Οι προκρίσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι ατομικές και δε μεταβιβάζονται σε νικητή άλλης θέσης.
 4. ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: Σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση-βιντεοσκόπηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΣΚΕΔΥΜ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Για ότι δεν καλύπτει η παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της F.I.D.E.

Από την ΕΣΣΚΕΔΥΜ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.