kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Κ. Βύζα τόσο με τον Διευθυντή όσο και με την Προϊστάμενη υπάλληλο του ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης – Τι συνέβη

5 Απριλίου 2024
20:29

 

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής 5/4 στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης (πρώην Νομαρχία) και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκεται το ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης, όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης  Κ. Βύζας είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση τόσο με τον Διευθυντή όσο και με την προϊστάμενη υπάλληλο του ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της στήλης, όλα φαίνεται να σχετίζονται με μια διαφωνία που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο υπηρεσιών και συγκεκριμένα – από τη μία πλευρά – του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Κοζάνης που εκδίδει τις εκπτωτικές κάρτες μετακίνησης (πάσο) των ΑμεΑ και από την άλλη πλευρά του ΚΕΠ.  Με βάση πρόσφατη εγκύκλιο στις 28/3 κι οι δύο προαναφερόμενες υπηρεσίες μπορούν να εκδίδουν τις συγκεκριμένες εκπτωτικές κάρτες μετακίνησης (πάσο) ΑμεΑ, με την πλευρά των ΚΕΠ να δέχεται ότι, βάσει της εγκυκλίου, δύναται αυτή η δυνατότητα, όμως, ταυτοχρόνως να μη δέχεται πως υπάρχει τόσος φόρτος εργασίας στο συγκεκριμένο τμήμα, όπως υποστηρίζουν από την άλλη πλευρά, ώστε να ζητείται και σε αυτό το ζήτημα η συνδρομή του ΚΕΠ, που ούτως ή άλλως είναι επιφορτισμένο με παρά πολλές άλλες αρμοδιότητες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, ως πολιτικός προιστάμενος και της Διεύθυνσης Υγείας, φέρεται να ζήτησε σε έντονο ύφος από τον Διευθυντή και την Προισταμένη του ΚΕΠ “να κάνουν τη δουλειά τους”, με τους δύο τελευταίους να δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις και την κουβέντα κάποια στιγμή να “ξεφεύγει”, ως προς την ένταση.  Οι δύο εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κοζάνης για το συμβάν, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη. Για το θέμα ενημερώθηκε κι ο Δήμαρχος Κοζάνης ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να μίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Η Χύτρα

 

23 σχόλια

  • Τι ασχολίες έχουν αυτοί στο ΚΕΠ που το κακό αφού πλέον όλα ηλεκτρονικά γίνονται όσο γινόντουσαν στα ΚΕΠ

    • Φαντάζομαι είσαι από αυτούς που δεν έχουν ιδέα να κάνουν τίποτα ηλεκτρονικά και με την πρώτη ευκαιρία τρέχουν στο ΚΕΠ και στον λογιστή … Αλλά κατά τ’ αλλά τα κάνεις όλα μόνος σου … αχαχαχαχχα

  • Στο κάτω κάτω των πραγμάτων κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε διώξει από δημόσια υπηρεσία. Ούτε η στρατολογία ούτε η ΔΥΠΑ (μου έχει συμβεί και στις δύο) ούτε η διεύθυνση υγείας της ΠΕ Κοζάνης . Δεν είναι το μαγαζάκι του μπαμπά σας . Εγώ σε εσένα ήρθα και εσύ θα με εξυπηρετήσεις δεν θα με διώξεις για να ανέβω πάνω στο ΚΕΠ . Αν το πάμε έτσι και ξεχάσατε πως είναι να δουλεύετε όλοι οι άλλοι επειδή σας βάλανε τις διαδικασίες στα ΚΕΠ ας σας κλείσουν όλους και ας αφήσουν μόνο τα ΚΕΠ . Ξεφτίλα που το βαφτίσαμε πρόοδο .

  • Μπράβο Κώστα !!!! Σήμερα έδειξες για ποιον λόγο εκλέχτηκες πρώτος σε ψήφους στην ΠΕ Κοζάνης . Συνέχισε έτσι δυναμικά .

  • Χαλάρωσε λίγο έχετε πολύ τουπε εκεί στην περιφερεια τα χρόνια περνάνε και δεν ξεχνάμε. μετά θα μας ζαλίζεις πάλι στα μνμ να σε ψηφίζουμε για το καλό του τόπου.Να μην ξεχάσω σε περιμένει ο ανεξάρτητος Μητσοτάκης να σε βάλει στο ψηφοδέλτιο του μην χαλάς την εικόνα σου

  • Μισό λεπτό…υπάρχει εγκύκλιος που λέει ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν κι από τις δύο υπηρεσίες και το ΚΕΠ δεν το δέχεται ? ε είναι να μην φωνάξεις.
    Εντάξει , στην τελική δεν χρειάζεται κ. Βύζα. Τους πας υπηρεσιακά όπως προβλέπεται και βλέπουμε

  • Σε τετοιες περιπτωσεις στειρας αντιπαραθεσης των δυο υπηρεσιων, μια ειναι η λυση. Οι δυο υπηρεσιες να γινουν μια και να επωμιστουν απο κοινου τα καθηκοντα.

  • Ότι πρόβλημα καί νά υπάρχει λύνεται με ψυχραιμία, σύνεση καί ρεαλισμό.
    Ο κ. Βύζας έπρεπε να καλέσει στο γραφείο του τον Δντη του ΚΕΠ να συζητήσει το πρόβλημα , γιατί το ΚΕΠ δεν είναι υπηρεσία της Περιφέρειας και εαν δεν δοθεί λύση να απευθυνθεί στον Δήμαρχο για να επιληφθεί του θέματος.
    Μαγκιες καί τζαμπουκαλικια δεν περνάνε.

    • Και μετά ο δήμαρχος να προωθήσει το θέμα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο οποίος θα μιλήσει με τον διευθυντή που με την σειρά του θα μιλήσει με τον προϊστάμενο για να πει στον υπάλληλο να εξυπηρετούν για την κάρτα ΑΜΕΑ και ο υπάλληλος θα τους γράψει κανονικά γιατί απλά μπορεί

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι