Εορδαία: Ανοιχτός και επισκέψιμος καθημερινά ο Μακεδονικός τάφος της Σπηλιάς

8 Απριλίου 2024
10:27

Εισακούστηκε, ως φαίνεται, το διαχρονικό αίτημα της περιοχής, για την ανάδειξη του Μακεδονικού τάφου της Σπηλιάς, καθώς από την 1 η Απριλίου, άνοιξε για το κοινό και είναι επισκέψιμος, δίδοντας τη δυνατότητα σε Σχολεία, Ομάδες, Συλλόγους, αλλά και μεμονωμένα άτομα, να περιηγηθούν στους χώρους και να γνωρίσουν την ιστορία του.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Κοζάνης Αρετή Χονδρογιάννη η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού για την πρόσληψη δύο επιπλέον φυλάκων και με δεδομένο, ότι τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, καταγράφεται ενδιαφέρον επισκέψεων στο μνημείο, ο ένας από τους δύο συμβασιούχους, αποφασίστηκε, να αναλάβει τη φύλαξη του. Ο Μακεδονικός τάφος της Σπηλιάς, που χρονολογείται από τον 4 ο π.χ αιώνα, θα είναι ανοιχτός καθημερινά, και τα Σαββατοκύριακα, ενώ, μαζί με τον αντίστοιχο τάφο των Πύργων, είναι οι μοναδικοί στο Νομό Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος σύμβασης των δύο υπαλλήλων εκπνέει στα τέλη Οκτωβρίου του 2024.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

  • Επιτέλους έγινε και κάτι καλό στην Πτολεμαΐδα.
    Ευτυχώς δεν είναι δυνατή η μεταφορά του στην Κοζάνη όπως τον ελεφαντόδοντο που βρέθηκε στην περιοχή του Περδίκα και εκτίθεται στην περιοχή της Κοζάνης.

  • Οι τάφοι Πύργων & Σπηλιάς ΔΕΝ “είναι οι μοναδικοί στο Νομό Κοζάνης”. Καταρχήν υπάρχει η νεκρόπολη της Αιανής. Και κατά δεύτερον, για να βρεθούν κι άλλοι πρέπει να γίνουν ειδικές έρευνες κι ανασκαφές. Έγιναν μήπως και δεν το μάθαμε;
    Κατά τα λοιπά, ο τάφος της Σπηλιάς είναι πραγματικό διαμάντι για την περιοχή κι αξίζει πολύ μεγαλύτερη προσοχή κι ανάδειξη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.