Επίσκεψη του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, Νήσων στο Δήμαρχο Εορδαίας

9 Απριλίου 2024
12:58

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας.

Τον Περιφερειακό Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Ελλάδα συνόδευε ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης, καθώς και αξιωματικοί του Πυροσβεστικού σώματος, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης Πύραρχος Γκίκας Καμπουρίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλειος Ζιώγου και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κοζάνης Χρήστος Τσανακτσίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και τρόποι συνεργασίας για την πιο αποτελεσματική παρέμβαση σε περιπτώσεις πλημμυρών και πυρκαγιών και γενικότερα έκτακτων αναγκών, καθώς κοινός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Ο Δήμαρχος κ. Πλακεντάς διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Εορδαίας στηρίζει και συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις το έργο της Πυροσβεστικής, καθώς πάγιο μέλημά του είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά σε θέματα πρόληψης και ζήτησε συγκεκριμένο σχεδιασμό από την Πυροσβεστική για την ασφαλή παρέμβαση- διάσωση σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν άτομα με αναπηρία.

Ο Αντιστράτηγος κ. Μπόκας δήλωσε ότι το Πυροσβεστικό σώμα έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία η πολιτική προστασία όμως χρειάζεται τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, πρόσθεσε, υπάρχει άρρηκτος δεσμός σύνδεσης με την τοπική κοινωνία λόγω της παρουσίας της Σχολής του Πυροσβεστικού Σώματος στην Πτολεμαΐδα.

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.