Επιστολή αναγνώστη στο Kozan.gr για τον βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Καρδιάς του Δήμου Κοζάνης

11 Απριλίου 2024
11:20

 

Θα ήθελα να αναδείξω δυο θέματα μέσα από την σελίδα σας που συζητήθηκαν χθες στον βρεφικό σταθμό Νέας Καρδιάς του Δήμου Κοζάνης (Συνέλευση γονέων και κηδεμόνων ). Πρώτον ζητήθηκε από τον Δήμο να πάνε να κόψουνε τα χόρτα στον αύλειο χώρο του σταθμού και ακόμα τίποτα . Και δεύτερον ζητήθηκε από τις παιδαγωγούς του σταθμού να γίνει μια δαπάνη για αγορά 2 ομπρελών για τον αύλειο χώρο του σταθμού για να παίζουν τα παιδιά στην σκιά και όπως μπορείτε να φανταστείτε απορρίφθηκε.

 

Φωτογραφία αρχείου

 

kozan.gr: Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Παπαποστόλου απαντά σε επιστολή αναγνώστη του kozan.gr σε σχέση με το βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Καρδιάς του Δήμου Κοζάνης

3 σχόλια

  • Η επικοινωνία με τον πολίτη, για την επίλυση των καθημερινών του προβλημάτων, με όποιον τρόπο κι αν αυτή επιτυγχάνεται , είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική αρχή του Γιάννη Κοκκαλιάρη. Απαντώντας λοιπόν στους, ευγενικά διατυπωμένους προβληματισμούς του παραπάνω post, θα ήθελα ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και υπεύθυνος για το τμήμα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κοζάνης να διευκρινίσω :
    1. Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας Πρασίνου για τους Παιδικούς Σταθμούς είναι ήδη σε εξέλιξη και θεωρώ πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν κοπεί τα ( πολύ χαμηλά, ευτυχώς ακόμα, χόρτα) σε όλες αυτές τις μονάδες. Ειδικότερα για τον 4ο Παιδικό Σταθμό, μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί ( όπως ήταν προγραμματισμένο) η κοπή των χόρτων. Άρα δεν υφίσταται κανένα θέμα στο κομμάτι αυτό.
    2. Δε ζητήθηκε επίσημα και άρα δε συζητήθηκε, από το Δήμο η τοποθέτηση των σκιάστρων στον αύλειο χώρο του Σταθμού. Ένα πολύ λογικό αίτημα βεβαίως των γονέων. Από τη στιγμή που το θέμα περιήλθε στη γνώση μας, θεωρώ πως σε ελάχιστο χρόνο θα ικανοποιηθεί, χωρίς να χρησιμοποιηθούν ούτε τα χρήματα του κουμπαρά των γονέων ( διότι δεν είναι ορθό να γίνει κάτι τέτοιο), ούτε να επβαρυνθεί ο Δήμος οικονομικά. Το ίδιο ακριβώς συνέβη ήδη και με την τοποθέτηση άμμου σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου.
    Το προσωπικό του συγκεκριμένου Σταθμού, το προσωπικό όλων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κοζάνης, τα στελέχη της Διεύθυνσης και όλοι όσοι ανήκουν στο άκρως οργανωμένο αυτό τμήμα (”υπεύθυνοι” γι’ αυτή την άριστη κατάσταση φυσικά και όλοι οι προκάτοχοι μου) ενεργούν πάντα πρωτίστως με βάση την αγάπη τους για τα παιδάκια που φροντίζουν και κατόπιν ασκούν ένα επάγγελμα. Οπότε οφείλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα.
    Τα θέματα που μπορούν να προκύψουν, λύνονται άμεσα, όταν αναφέρονται άμεσα, στους αρμόδιους φορείς.
    Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη και την επίλυση των προβλημάτων αυτής. Άρα υλοποιούμε απλά αυτή τη δέσμευση ( υπηρεσιακοί και αιρετοί). Τίποτα λιγότερο.
    Τηλέφωνα υπάρχουν πάντα ανοιχτά, mail και…αυτιά επίσης.

    Βασίλης Παπαποστόλου
    Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας

  • Και πολύ καλά κάνατε και το δημοσιοποιήσατε!
    Αυτά θα έπρεπε να είναι δεδομένα σε μια δομή σαν και αυτή!
    Αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη χώρα αν δεν δημοσιοποιηθεί πρώτα!

  • Ο Γιάννης είναι νέος άνθρωπος και φίλος που βίωσε όπως όλοι μας την πόλη στα πάρα πολύ καλά της xρόνια.Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι βλέπει και αντιλαμβάνεται πως πλέον η πόλη έσβησε σε αθλητικά κέντρα έσβησε πολιτισμικά έσβησε αρxαιολογικά έσβησε οικονομικά και πάρα πολλά άλλα.Δεν περιμένουμε φυσικά την αλλαγή με μόλις τέσσερις μήνες δημαρxίας του αλλά επιθυμούμε να μην παρασυρθεί από την δόξα της πολιτικής σκηνής και ως ταπεινός άνθρωπος να βοηθήσει την πόλη που όλοι μας αγαπάμε γιατί είναι κρίμα έτσι που την κατάντησαν οι προηγούμενοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.