Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών στον Δήμο Φλώρινας

11 Απριλίου 2024
12:31
Κανένα σχόλιο

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας στο πλαίσιο επικαιροποίησης του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, σε εφαρμογή του άρθρου 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020, συντάσσει Μητρώο έγκαιρης απομάκρυνσης των Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών, των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ενημερώνονται εγκαίρως και με ασφάλεια για την άμεση και συντονισμένη απομάκρυνσή τους σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές κ.ά.) ή ακραίων καιρικών φαινομένων, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εφαρμογή του μέτρου της «Οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών» στην περιοχή που διαβιούν, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων της Πολιτείας για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, βάσει του υπ’ αρίθμ. πρωτ. Α1161/18-04-2023 εγγράφου της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6ΡΜΙ46ΝΠΙΘ-738).

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου και για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως (με Υπεύθυνη Δήλωση που φέρει το γνήσιο υπογραφής από αρμόδιο φορέα ή μέσω Gov.gr) ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιούνται.

Τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να παρέχουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης είναι τα παρακάτω:

  1. τα στοιχεία επικοινωνίας,
  2. η δ/νση κατοικίας,
  3. η κατηγορία ευαλωτότητας που ανήκουν (π.χ. π.χ. ΑΜΕΑ, ηλικιωμένο άτομο κλπ.)
  4. η κατηγορία αναπηρίας που ανήκουν (κώφωση, τύφλωση, κλπ),
  5. τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων,
  6. το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί για την μετακίνηση τους (π.χ. ασθενοφόρο, επιβατικό αυτοκίνητο κλπ). Το μέσο μετακίνησης που θα διατεθεί για την έγκαιρη προληπτική απομάκρυνση των ατόμων αυτών, εφόσον το επιθυμούν, αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της δράσης της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων πολιτών καθώς επιτρέπει τον ορθό σχετικό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ και του Δήμου, στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους αντίστοιχα, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους, όταν πλέον ο κίνδυνος θα έχει παρέλθει.

Η Υπεύθυνη Δήλωση με όλα τα στοιχεία αποστέλλεται:

  1. Ταχυδρομικά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Για το Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών» προς το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας (Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Λεωφ. Μοναστηρίου, Φλώρινα, Τ.Κ.:53100).
  2. Με κατάθεσή της αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Πρωτόκολλο Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο, Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, Φλώρινα).
  3. Οι υπεύθυνες δηλώσεις, εφόσον είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες, μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στο email: [email protected]

Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων είναι επιθυμητό να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την 30η Απριλίου 2024.

Το Μητρώο θα τηρείται στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, δεν θα δημοσιοποιηθεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και τα στοιχεία που περιλαμβάνει θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς, δηλαδή για την έγκαιρη ενημέρωση και την συντονισμένη απομάκρυνση των ευάλωτων ομάδων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, το προαναφερόμενο Μητρώο θα τεθεί ως Παράρτημα στα Ειδικά Σχέδια Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου Φλώρινας (παρ. 4, αρθ. 23, Ν. 4662/2020).

Υποδείγματα των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων – σε ηλεκτρονική μορφή – παρέχονται στο site Δήμου Φλώρινας: https://cityoflorina.gr/

Πληροφορίες ή διευκρινήσεις από το Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας (Τηλ.: 2385044917, e-mail: [email protected]).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.