Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης  από 10-04-2024 έως 30-06-2024

11 Απριλίου 2024
15:46
Κανένα σχόλιο

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται, μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας, από 10-04-2024 έως 30-06-2024 ως ακολούθως:

Α) Η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος  από 3,5 τόνους έως 40 τόνους στην Εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων).

Β) Η απαγόρευση  κυκλοφορίας με μεικτό βάρος άνω των 40 τόνων στην Εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), με την κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω του αυτοκινητόδρομου Ε92 για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική οδό Τρικάλων- Γρεβενών, Εγνατία οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω της Εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω ΠΑΘΕ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία οδό (Α/Κ Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Τα οχήματα με μέγιστο ύψος 4 μέτρων, από 30ο χλμ της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)- Αυλές- Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη, μέσω της διασταύρωσης Τριγωνικού (39ο χλμ της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.
  • Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή οδό Κοζάνης –Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές:
  1. Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου– Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός  Αιανού,  Επαρχιακή  Οδός  Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός  Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.
  2. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως.
  3. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Γ) Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος, στις οδούς εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρυμνίου, Αιανής και Λευκοπηγής, που διέρχονται τα οχήματα σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα δρομολόγια.

Δ) Για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων ορίζεται ως ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση το διάστημα των 100 μέτρων, η οποία θα υποδεικνύεται στους οδηγούς με κατάλληλη σήμανση.

Ε) Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, καθώς και επί της Γέφυρας Ρυμνίου, ορίζεται τα 40χλμ/ώρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.