Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία Εργαζομένων του Ειρηνοδικείου Εορδαίας

15 Απριλίου 2024
12:22
Κανένα σχόλιο

Οι εργαζόμενοι στο Ειρηνοδικείο Εορδαίας προχωρούν σήμερα – Δευτέρα 15-4-2024- σε δίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι, μετά τις αλλαγές στο δικαστικό χάρτη, στη βάση του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που τελεί σε δημόσια διαβούλευση, για τις καταργήσεις των Ειρηνοδικείων σε άλλες περιοχές της χώρας  και στη μεταφορά των θέσεων του προσωπικού στο Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Όπως έγινε γνωστό, από το σχέδιο Νόμου,  στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μετά την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, διατηρούνται, το Πρωτοδικείο Κοζάνης, ως κεντρική έδρα, και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα την Κοζάνη, ενώ, ως Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Κοζάνης, ορίζεται η Πτολεμαΐδα, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Εορδαίας.

Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Κοζάνης ανέρχονται στις σαράντα έξι, χωρίς στο σχέδιο Νόμου, να υπάρχει  καμία αναφορά, για τη στελέχωση και τον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής έδρας του  Πρωτοδικείου Κοζάνης, στην Πτολεμαΐδα. Η Στάση εργασίας είναι από τις 09:00 έως τις 11:00

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.