ΚΔΒΜ “Ευρωπαική Ανάπτυξη” με έδρα την Κοζάνη: Νέο Μικτό Voucher από ΔΥΠΑ για 50.000 Εργαζόμενους και Ανέργους

16 Απριλίου 2024
14:49
Κανένα σχόλιο

Εντός του ερχόμενου διμήνου θα ξεκινήσει το μικτό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με αιχμή τις πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους και εργαζόμενους. Στόχος, σύμφωνα με το διοικητή του φορέα Σπύρο Πρωτοψάλτη είναι έως το 2025 να έχουν πιστοποιηθεί 500.000 άνεργοι και εργαζόμενοι – εκ των οποίων το 68% γυναίκες σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες-  ώστε να βελτιωθεί η χαμηλή θέση που κατέχει η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς πίνακες που καταγράφουν τις εθνικές επιδόσεις στους τομείς της ανάπτυξης, ενεργοποίησης και αντιστοίχισης δεξιοτήτων.

  • «Ανακοινώσαμε την περασμένη Δευτέρα ότι θα ανοίξουμε εντός του Μαρτίου νέο μεγάλο πρόγραμμα για «πράσινες» δεξιότητες. ανέφερε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ.
  • «Θα είναι μόνο «πράσινες». Θα περιλαμβάνει 25 χιλιάδες άνεργους και 25 χιλιάδες εργαζόμενους

Όπως αναμένεται το επίδομα θα φτάνει έως και τα 1000 ευρώ για ανέργους και τα 400 ευρώ για εργαζόμενους οι οποίοι θα ολοκληρώνουν επιτυχώς τόσο τη φάση της Κατάρτισης όσο και της Πιστοποίησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι