Κοζάνη: «Πάρε ανάσα και μίλησε»: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία (Φωτογραφίες)

18 Απριλίου 2024
20:55
Κανένα σχόλιο

Η ομάδα εργασίας για την παιδική προστασία «Πάρε ανάσα και μίλησε», συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προχώρησε σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της πόλης. Οι μικροί μαθητές – ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Καλλιτεχνικού Σχολείου, ετοίμασαν τέσσερα θεατρικά δρώμενα με θέμα την ενδοοικογενειακή βία.

Τα δρώμενα αυτά παρουσιάστηκαν μέχρι στιγμής στο 4ο Γυμνάσιο στις 4/4/24, στο 3ο Γυμνάσιο στις 9/4/2024, και στο 5ο Γυμνάσιο στις 17/4/24.

Σκοπός της δράσης είναι η ουσιαστική προληπτική παρέμβαση μέσω της ενημέρωσης των μικρών μαθητών, ώστε να εξαλειφθούν ή να συρρικνωθούν στο ελάχιστο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με δέκτες τα παιδιά. Απώτερος στόχος είναι η ενθάρρυνση παιδιών που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές να εξωτερικεύσουν συναισθήματα και να απευθυνθούν σε αρμόδιους φορείς. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε σκόπιμη η ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από την τέχνη – θέατρο, όπου τα μηνύματα προωθούνται με παραστατικό βιωματικό τρόπο.

Τη δράση πλαισίωσαν οι συμμετέχοντες στην ομάδα «Πάρε ανάσα και μίλησε» ήτοι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης καθώς και των Δ/νσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έργο θα παρουσιαστεί και στην αίθουσα Τέχνης στα μέσα Μάιου, όπου θα παρουσιαστούν και τα τέσσερα (4) διαφορετικά θεατρικά δρώμενα, με κύριο στόχο  οι αυριανοί πολίτες να εκπαιδευτούν στην αποφυγή της βίας αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισής της .

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.