Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Γεωργιάδης βήμα-βήμα διαλύει την υγειονομική ασφάλεια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

19 Απριλίου 2024
16:00

Ας ενημερώσει κάποιος τον Υπουργό Ιδιωτικής Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τους εγκάθετού του, πως οι δύο ΜΕΘ που λειτουργούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, δεν εξυπηρετούν μόνο τους ασθενείς της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Ο Υπουργός οδηγεί τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σε υγειονομική ανασφάλεια, όπως αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης. Οι ΜΕΘ και στα δύο νοσοκομεία πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν αλλά ο Υπουργός οφείλει να  στελεχωθούν άμεσα και να μην υπολειτουργούν.

 Η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή και η εμπορευματοποίηση του πόνου όσων έχουν ανάγκη περίθαλψης είναι η όψη του πιο ανάλγητου κοινωνικά προσώπου της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται πλέον την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει βήμα βήμα τις δομές δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.

Ο κ. Γεωργιάδης θέλει να φέρει από την πίσω πόρτα το “σχέδιο Ακτίνα”,  που αποκάλυψα 5-1- 2022 και παραδέχθηκε στη συνέχεια  ο κ. Μητσοτάκης σε συνέδριο για την υγεία λέγοντας  πως η κυβέρνησή του θα το εφαρμόσει ως πιλοτικό. Σύμφωνα με αυτό τα 5 Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας θα γίνουν Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης από την Πτολεμαίδα, τόνισε πως μπορούν οι 2 ΜΕΘ να γίνουν μία “αν συμφωνήσουν.” Αυτό δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Να συμφωνήσουν ποιοι; Σε μία Περιφέρεια, που με νύχια και δόντια, παλεύει να κρατήσει τον πληθυσμό της, η ΝΔ με μεθοδευμένο σχέδιο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Το σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει την έγκριση των πολιτών.

 

5 σχόλια

  • Μα τι λέτε κυρία μου εδώ στελέχωσε τα απόγευτινά ιατρεία, φυσικά με τα λεφτά των φουκαράδων των ασθενών, δεν θα στελεχώσει τα Νοσοκομεία; ο άνθρωπος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί λένε την αλήθεια , τέρμα η Δημόσια Υγεία, όλα στους ιδιώτες και όχι όποιος προλάβει αλλά όποιος είναι δικός μας. τεμέτερον.

  • Συμφωνα με τον πληθυσμο της η Δ.Μακεδονια επρεπε να εχει τουλαχιστον 35 κλινες ΜΕΘ και εχει νομιζω 14.Διορθωστε τον αριθμο αν καποιος εχει τα ακριβη στοιχεια.Ακουσατε ποτε βουλευτες η αυτοδιοικητικους (πλην εξαιρεσεων) να το ζητησουν;Και συ λαε βασανισμενε εξακολουθεις να τους ψηφιζεις.

  • Την διαλυσαν εδώ και 5 χρόνια τα 3 μπουμπούκια του μπλε θιάσου
    Πλεύρης Κικίλιας Γεωργιάδης
    Κι ακόμα τα πρόβατα ζουν τον μύθο τους ότι έχουν σταθερότητα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι