kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος: “Προληπτικά μέτρα θέλουμε στα σχολεία όχι κατασταλτικά. Να φτιάξουμε ανθρώπους. Κατηγορούμε τις συμμορίες των παιδιών ενώ θα έπρεπε να κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο “βασίλειο” της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει όπως η κλώσσα τα πουλάκια της έτσι θα πορεύονται τα παιδιά. Να εγκληματούν το ένα στο άλλο – Mητέρες θέλουμε, να φτιάξουμε πάλι τα παιδιά μας . Να ξανα-αναστήσουμε την Ελλάδα μας, που έχει γίνει περίγελος σε όλο τον κόσμο” (Βίντεο)

19 Απριλίου 2024
23:34

Στο κήρυγμα του το βράδυ της Παρασκευής 19/4 στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου Κοζάνης ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Προληπτικά μέτρα θέλουμε στα σχολεία όχι κατασταλτικά. Να φτιάξουμε ανθρώπους. Κατηγορούμε τις συμμορίες των παιδιών ενώ θα έπρεπε να κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο “βασίλειο” της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει όπως η κλώσσα τα πουλάκια της έτσι θα πορεύονται τα παιδιά. Να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Mητέρες θέλουμε, να φτιάξουμε πάλι τα παιδιά μας . Να ξανα-αναστήσουμε την Ελλάδα μας, που έχει γίνει περίγελος σε όλο τον κόσμο”.

20 σχόλια

    • Ποιες εμμονές του;;;;
      Την κατάντια της Ελλάδας δεν την βλέπετε;
      Πάμε από το κακό στο χειρότερο, γιατί διαλύσαμε το κύτταρο της κοινωνίας, που είναι η οικογένεια.
      Αν δεν συνετιστούμε, πολύ φοβάμαι ότι θα βιώσουμε χειρότερα….

  • Ναι, να γυρίσει η γυναίκα στο σπίτι αλλά φθάνει ο μισθός του άντρα για να ζήσει την οικογένεια;
    Ευχολόγια του σεβασμιώτατου.
    Η ευθύνη η δική του πού είναι;
    Τι έκανε για να επιμορφώσει το ποίμνιο;
    Έχουμε δει μόνο απαξιωτικές επιθέσεις σε μανάδες και παιδιά κι όταν ήρθε το νομοσχέδια για τον γάμο των ομοφυλοφίλων; Τσιμουδιά!
    Εκεί σε θέλω δέσποτα να μιλήσεις! Αλλά πού…
    Βλέπεις τα ευρωπαϊκά κονδύλια όλα περνάνε από τον Καίσαρα…
    Αλλά τα ντουβάρια και τα κτίσματα είναι άχρηστα εάν δεν οικοδομηθεί ο έσω άνθρωπος.
    Καλή μετάνοια σε όλους μας.

  • Ευτυχώς που υπάρχουν στην περιοχή μας – κυρίως προς την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης – πανάξια μοναστήρια και μοναχοί και κάτι έχει μείνει μαγιά.
    Κι ας τα/τους κατηγορεί ο δέσποτας όπου σταθεί ίσως γιατί ζηλεύει την επιρροή που έχουν στο ποίμνιο που αυτός δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει τόσα χρόνια στην Κοζάνη.

  • Έτσι… έτσι….
    οι μάνες να είναι στο σπίτι, να γεννούν τα παιδιά μας, να τα μεγαλώνουν με αρχές και αξίες.
    Οι άνδρες ή οι πατεράδες, πού; Στα καφενεία και τις ταβέρνες, όπου “ανδρώνονται” και μαθαίνουν σωστές συμπεριφορές; Και μετά γυρνούν σπίτι, βρίζουν, τα απαιτούν όλα έτοιμα, βιάζουν κλπ κλπ;;;;
    Γιατί τόση εμμονή με τις γυναίκες δέσποτα;
    Οι άντρες πού βρίσκονται σε όλο αυτό;
    Η εκκλησία, απ’ όσο γνωρίζω, μιλάει για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και οικογένεια δεν είναι μόνο η μάνα!!!
    Όσο για τα υπόλοιπα… τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν τον σεβασμό και την αποδοχή του συνανθρώπου, μέσα από την οικογένεια, το σχολείο, την ίδια την κοινωνία!

  • Το κακο έχει παραγινει δεσποτα και δεν εγινε τώρα είναι δουλειά πολλών δεκαετιών απο τις εποχές των παχέων αγελάδων από τότε ο κακομοίρης Έλληνας άφησε τον Αληθινό Θεό και έγινε δυτικός ποια μάνα και ποιος πατέρας να φτιάξουν την οικογένεια τους με σωστό τρόπο ούτε θέλουν ούτε και μπορούν με ολες τις ωραίες επιρροές της δύσης…!!!

  • Δέσποτα, αν οι άνθρωποι έπαιρναν τον μισθό που παίρνετε κι εσείς, δεν θα χρειαζόταν να δουλεύουν σε 2 δουλειές ο καθένας για να τα βγάλουν πέρα.
    Με παχυλό μισθό κι ένα σωρό κόσμο να σε υπηρετεί νύχτα μέρα, μπορώ κι εγώ να κριτικάρω τους πάντες και τα πάντα, και να παραδίδω μαθήματα δεξιά κι αριστερά.
    Άντε, μέρες που έρχονται….

  • Ετσι ακριβώς είναι πολύ σωστά λόγια αλλά για να μένη ή γυναίκα στο σπίτι πρέπει Ο άνδρας να έχει δουλειά και να φέρει τουλάχιστον το λιγότερο 1500 ευρώ αυτό είναι ακατόρθωτο για την Ελλάδα μας δυστυχώς.

  • η γυναικα κλεισμενη στο σπιτι και αμεσα εξαρτωμενη απο τον συζυγο να κοιταει τα παιδια της????? αυτο μας λεει ο πατερ???? και δεν βγηκε κανενας και καμμια να τον αμφισβητησει??? τα λογια του αυτα δειχνουν μισογυνισμο και ρατσισμο απο την αρχη μερι το τελος κι ομως ο συγκεκριμενος χαιρει ασυλιας….ντροπη!!!!!!

    • feministria για πες μας πως χτιζονται οι οικογενειες;
      με σουρτα φερτα και τηλεοραση ολη μερα και τα παιδια παρκαρισμα στο ιντερνετ;
      λες η φτωχη Ελλαδα του 40-50-60 να τα εφερνε ευκολα;
      παιδια και οικογενειες ομως εκαναν.
      τωρα η νεαρη γυναικα θελει νυχια-κομμωτηριο και αποτριχωσεις καθε βδομαδα λες να τα θελει για αλλου τα 50αρικα;

      και στα 35 θα αγορασει γατια και σκυλια να την κανουν παρεα στην μοναξια της…λες να μην τα βλεπουμε τα κατορθωματα του feminismou
      μπαμ κανουν!
      λες τυχαια να εχουμε υπογεννητικοτητα;

  • Μπορεί να παρεξηγείται από τον τρόπο που τα λέει αλλά δεν έχει άδικο. Η λέξη παιδεία στη χώρα μας είναι άγνωστη. Σε καμιά πόλη του εξωτερικού δεν είδα τέτοιο χάλι στα σχολεία. Όλα κατεστραμμένα. Κανένας σεβασμός των παιδιών για τη δημόσια περιουσία. Τα παιδιά θεωρούν μαγκιά το να βρίζουν, να καταστρέφουν, να καπνίζουν και να κάνουν bullying στους συμμαθητές του. Γονείς και δάσκαλοι ανύπαρκτοι!

    • Γίνε εσύ γονέας και δάσκαλος. Είσαι η ελπίδα της ανθρωπότητας. Ο κλασικός άφταιχτος Έλληνας ξερόλας.

  • Κάτσε εσύ με 600, 700, 800 και 1.000 ευρώ μισθό και τάισε οικογένεια. Από θεωρίες χορτάτων χορτάσαμε. Μπας και νομίζετε όλοι εσείς εκεί ότι δουλεύουμε από χόμπι…. Δεν ντρέπεστε λέω εγω, που μας κουνάτε και το δάχτυλο από πάνω;

  • Ποιος μεγαλώνει τα παιδιά σήμερα??

    Ποιος?

    Τα μεγαλώνει η γιαγιά και μετά το παιδί έχει το κινητό και μεγαλώνει στον αυτόματο

    Και τα λέω εγώ που είμαι γυναίκα και τι να γίνει δηλαδή ?? Πώς αλλάζει αυτό σήμερα

  • Ο Άγιος Κοζάνης είναι πατερας όλων μας και λέει αυτά που εμείς προκαλεσαμε ατην οικογένεια μας! Ας μην ξεχνάμε τη μόρφωση του και την εμπειρία του ! Ας καταλάβουμε επιτέλους την αγωνία του για το μέλλον μας! Ας δουμε τα λάθη μας στην οικογένεια μας! Ας έρθουμε επιτέλους σε εαυτών! Καλο Πάσχα και ας καταλαβουμε ότι ο Κυριος ανέβηκε στο Σταυρό για την σωτηρια μας!

  • Αν πέρναμε στα σοβαρά όλες αυτές τις αστειοτητες που εκστομίζει συχνά πυκνά ο εν λόγω (βαρβατα) μισθωτός από την τσέπη μας (και όχι από την πάμπλουτη ελλαδική Εκκλησία,ως όφειλε) ρασοφορος, θα θέλαμε σκότωμα.

  • Σωστά, αν χαθεί η οικογένεια έχουν χαθεί τα πάντα. Προσωπικά όμως, θα ήθελα την εκκλησία να είναι λίγο πιο κοντά στα σχολεία,και να υπάρχει συνεργασία.

  • ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟ 1500 ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΤΕΡ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι