Η φρικτή σταθερότητα του κ. Μητσοτάκη (του Γιάννη Θεοφύλακτου*)

21 Απριλίου 2024
15:18

          Καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και στις δημοσκοπήσεις φαίνεται πλέον σταθερά και στιβαρά η δυσαρέσκεια των πολιτών στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, από τη μεριά του ο ίδιος και τα στελέχη του για να ξανακερδίσουν την ψήφο του κόσμου επικαλούνται ολοένα και περισσότερο την «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ».

          Παρουσιάζουν την ‘σταθερότητα’ ως κάτι … καλό.

          Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Ποια είναι η αλήθεια;

          Ας δούμε ποια σταθερότητα ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης:

  • Σταθερότητα στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ,
  • Σταθερότητα στη συγκάλυψη του εγκλήματος των ΤΕΜΠΩΝ,
  • Σταθερότητα στις παρακολουθήσεις των πάντων (predator),
  • Σταθερότητα στη μονοφωνία των ΜΜΕ,
  • Σταθερότητα στους χιλιάδες ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ α΄ λαϊκής κατοικίας,
  • Σταθερότητα στην στήριξη των funds, των servicers και των τραπεζών,
  • Σταθερότητα στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών, που έχουν φτάσει στα ύψη,
  • Σταθερότητα στην υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών (ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά που κατηγορούσαν),
  • Σταθερότητα στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,
  • Σταθερότητα στην υποκρισία στα εθνικά θέματα (π.χ. στο μακεδονικό, πλέον ομνύουν στη Συμφωνία των Πρεσπών),
  • Σταθερότητα στον υπέρογκο πλουτισμό των διυλιστηρίων, των ενεργειακών κολοσσών, των μεγάλων σούπερ-μάρκετ, των μεγάλων ΜΜΕ.

Συμπέρασμα: είσαι καναλάρχης; έχεις δικό σου διυλιστήριο; είσαι μεγαλο-βιομήχανος; βασικός μέτοχος σε fund; Είσαι το αφεντικό ενός μεγάλου σούπερ – μάρκετ; Μήπως εφοπλιστής;  Τότε, ναι, να ψηφίσεις τον κ. Μητσοτάκη και την «σταθερότητά του».

Αν, όμως, δεν είσαι κάτι από τα παραπάνω και παλεύεις στην καθημερινότητά σου, όπως όλοι μας, τότε πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ‘ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ’ και ότι πρέπει, επιτέλους, η δημοκρατία μας να λειτουργήσει υπέρ του συνόλου των πολιτών και όχι υπέρ των λίγων.

Και η καλύτερη επιλογή για να πιάσει τόπο το μήνυμά μας αυτό, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το μόνο πολιτικό κόμμα που ασκεί συνεχώς αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη και που εκφράζει αξιόπιστα και αξιόμαχα τον κεντροαριστερό χώρο.

* ο Γιάννης Θεοφύλακτος είναι δικηγόρος παρ’ αρείω πάγω

πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης (2015 – 2019)

16 σχόλια

  • Σταθερότητα όπως:
    – μείωση της ανεργίας κάτω από 10%
    – συνεχείς αυξήσεις κατώτατου μισθού
    – τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη >2%
    – υπερδιπλασιασμό ξένων επενδύσεων
    – αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
    – υπεροπλία στο Αιγαίο.

    ΓΙΑ ΘΥΜΊΣΟΥ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ

    • @Κώστας
      1. Η ανεργία ήταν 26% το 2015 και έγινε 16% το 2019. Με μνημόνια, όχι χωρίς κανένα έλεγχο και τα χέρια λυμένα.
      2. Μόνο ο κατώτατος αυξήθηκε. Όχι πολύ για χώρα που βγήκε από μνημόνια. Οι άλλοι παραμένουν όπως είχαν εν μέσω τεράστιας ακρίβειας. Ειδικά στο δημόσιο που φαίνονται τα στοιχεία, δόθηκαν αυξήσεις 5% ενώ η ακρίβεια μόνο των τριών τελευταίων χρόνων είναι πάνω από 25%. Κοινώς ξεκάθαρη φτωχοποίηση.
      3. Ανάπτυξη 2% όταν οι σύγχρονες ευρωπαικές χώρες έχουν γύρω στο 1% είναι τραγική αποτυχία. Προφανώς δεν γνωρίζετε τι θα πει ανάπτυξη και πως οι χώρες που ζούνε στο μεσαίωνα όπως η δική μας, για να φτάσει τους ξένους, θέλει 5% ανάπτυξη για καμιά 30αριά χρόνια ενώ οι άλλοι μηδέν.
      4. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις;;;;; Εδώ γελάμε; Ελάχιστες ομάδες κέρδισαν κάτι όπως οι πάμπλουτοι με ενφια και όσοι άφησαν κληρονομιές εκατομμυρίων.
      5. Το Αιγαίο σκέτη προπαγάνδα. Στα λόγια υπεροπλία. Επί Τσίπρα δε θυμάμαι τον Ερντογάν να κάνει κιχ. Μόλις βγήκε ο Μητσοτάκης… εντελώς τυχαία άρχισαν οι εντάσεις. Μάντεψε γιατί. Μετά κοιτάξου στον καθρέφτη. Για σένα έγιναν.
      Πολύ καλύτερα είμασταν επί Τσίπρα. Απλά χάλασε η φορολόγηση της τάξης που χρεοκόπησε τη χώρα.

      • χαχαχχαχα οι άμα είσαι ραντισμένος κοιτά τι γράφεις….ο Τσιπρας είχε τόσο τσαμπουκά που Ερντογαν βαρούσε προσοχή στην Ελληινκη σημαία μπαχαχχαχχαχχαχ

    • Αλλαξε πλευρο Κωστακη να δεις κι αλλα ονειρα
      και οταν ξυπνησεις με το καλο φορα ζακετα ακομα ψυχρα κανει

  • Όχι ότι υποστηρίζω τον κούλη, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά να ασκεί κριτική αυτός που έφερε capital control, αυτός που υπέγραψε Πρέσπες, αυτός που έκοψε τα δώρα, που έφερε το νόμο Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, και..και…και…..πάει πολύ. Λίγη τσίπα, λίγη ντροπή..
    Αλλά ποιος την έχασε, να τη βρείς εσύ???

  • Σίγουρα οι παραπάνω κακόπιστοι σχολιαστές μπορεί επι της ουσίας να συμφωνούν με τα γραφόμενα του συντάκτη , όμως προτιμούν να κανιβαλίζουν , γιατί τα γράφει ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δε συμφωνούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός δεν είναι διάλογος και με τον τρόπο που γίνεται υποβαθμίζει την ουσία της πραγματικότητας.

  • Προχθες ειδα μια ελληνικη ταινια με τιτλο ” ο θαυματοποιος” με παπαμιχαηλ και βυρων παλλη πρωταγωνιστες,που μιλουσαν για ψευδοθαυματα,αμεσως εμενα μου ηρθε στο μυαλο ο κασσελακης,γιατι αραγε;😉😉😉😉😉😉😉😉

  • Μία ερώτηση και μία διαπίστωση:
    Ο κ. Θεοφύλακτος με ποιον είναι τώρα; Το τσύριζα ή την νέα αχρηστερά;
    Ανεξάρτητα όμως από την απάντηση στο ερώτημα, η διαπίστωση είναι ότι όλες και όλοι θυμόμαστε το κοινοβουλευτικό έργο που (ΔΕΝ) παρήξε, όσο ήταν στην Βουλή. Μόνο ναι σε όλα, μεταξύ των οποίων και η συμφωνία προδοσία των Πρεσπών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.