Άκρως ενδιαφέρουσα η ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας ¨ΗΜΕΡΑ¨ με προσκεκλημένη την κ. Βαμβακά Μαρία

21 Απριλίου 2024
21:55
Κανένα σχόλιο

Άκρως ενδιαφέρουσα η ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας ¨ΗΜΕΡΑ¨ με προσκεκλημένη την κ. Βαμβακά Μαρία Ψυχoλόγο Msc Εκπ. Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια.

 Η ανταπόκριση των κατοίκων του Οικισμού Καρδιάς και της ευρύτερης περιοχής ήταν μεγάλη.

 Με στόχο την ενημέρωση και κυρίως την πρόληψη για ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής, που έρχονται σε επαφή με παιδιά διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας με παιδιά» με προσκεκλημένη ομιλήτρια την ψυχολόγο κ. Μαρία Βαμβακά .

 Η κυρία Μαρία Βαμβακά τόνισε ότι:  βασιζόμενοι στις αρχές της ενεργητικής ακρόασης, οι γονείς μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται στα συναισθήματα και στις ανάγκες των παιδιών τους. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορούν να επιτύχουν θετική και ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά τους και να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στις οποίες η κ. Βαμβακά απάντησε με μεγάλη ευχέρεια και γνώση του αντικειμένου.

 Ευχαριστούμε πολύ την δική μας Μαρία Βαμβακά, για την εμπεριστατωμένη και διεξοδική ενημέρωση.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν με την παρουσία τους σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας.

 Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Μπισούκη, «Το Καφενείο της Καρδιάς», για τους καφέδες που πρόσφερε στον Σύλλογό μας για την ημερίδα και όχι μόνο.

 Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνονται δράσεις ιατρικών θεμάτων, όπως και κυβερνοασφάλειας ή ψυχολογικής ενημέρωσης – στήριξης, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε οι κάτοικοι της Καρδιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής να έχουν πρόσβαση στην γνώση και την πρόληψη.

Από το Γραφείο Τύπο του Συλλόγου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.