Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού πάρκου 171 ΜW ξεκινά o όμιλος Intrakat για λογαριασμό του Ομίλου ΔΕΗ – Η κατασκευή του έργου γίνεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας από την κοινοπραξία Intrakat – Amaresco – RES, αποτρέποντας την εκπομπή περίπου 68.000 τόνων CO2 ετησίως

22 Απριλίου 2024
14:54

Την κατασκευή ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου 171ΜW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ξεκινά o όμιλος Intrakat για λογαριασμό του Ομίλου ΔΕΗ, ο οποίος προχωρά δυναμικά την οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, η Κοινοπραξία εταιρειών «Intrakat – Ameresco – RES INVEST PV 171MW», στην οποία ο όμιλος Intrakat είναι επικεφαλής και συμμετέχει με ποσοστό 45%, υπέγραψε με την εταιρεία Spartakos Energy (100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες), σύμβαση για την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου 171 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο αποτελείται από τρείς φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με bifacial πλαίσια και σταθερό σύστημα στήριξης, στις θέσεις «Εξοχή 7» (80 MW), «Εξοχή 8» (75 MW) και «Καρδιά 1» (16 MW) των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους θα διασυνδεθούν τους υφιστάμενους Υποσταθμούς Υψηλής Τάσης της περιοχής.

Στο πλαίσιο του έργου, η κοινοπραξία θα αναλάβει τη μελέτη εφαρμογής, την αδειοδότηση, την κατασκευή, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των 3 φωτοβολταϊκών, αξιοποιώντας έτσι την ευρεία τεχνογνωσία των εταίρων της σε αντίστοιχα έργα. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 14 μήνες.

Το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται στο ποσό των €43 εκατ. Το έργο εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση σχεδόν 70.000 νοικοκυριών, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 68.000 τόνων CO2 ετησίως.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΔΕΗ, πραγματοποιεί ένα δυναμικό πρόγραμμα οργανικής ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της με έμφαση στα φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα. Τα φωτοβολταϊκά έργα οριοθετούνται κατά βάση σε περιοχές της Πτολεμαΐδας, της Μεγαλόπολης και του Αμυνταίου, αξιοποιώντας περιοχές αποθέσεων των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ομάδας έργων συνολικής ισχύος 1200 MWp, τα οποία έχουν εγκατασταθεί ή είναι σε φάση υλοποίησης στην Περιοχή της Πτολεμαΐδας.

protothema.gr

8 σχόλια

  • Το Πρώτο Ψέμα να ηλεκτροδοτηθεί αυτό με φωτοβολταϊκά και ν’ αφήσει ήσυχα τα “σχεδόν 70.000 νοικοκυριά”. Τα φ/β ηλεκτροδοτούν λίγες μόνο ώρες την ημέρα και την ίδια ακριβώς ώρα οι μονάδες φυσικού αερίου συνεχίζουν να λειτουργούν, απλά χαμηλώνουν φορτία. Πληρώνουμε ΚΑΙ τα φ/β ΚΑΙ τα εργοστάσια φυσικού αερίου. Πώς μετά να φτηνύνει το ρεύμα;;;;

  • Οι Δήμοι δεν συμμετέχουν γιατί είναι ……. Ιθαγενείς και παντού σε τέτοια project όπως και στις αφρικανικές χώρες οι ιθαγενείς είναι εκτός.

  • με τι προσόντα να συμμετάσχει η ντόπια κυβέρνηση ;;;; αφού τα μόνα που ξέρουν να κάνουν είναι να διοργανώνουν αποκρες και να πίνουν ματουκου….Άι σα πέρα, που δεν ξέρετε που παν τα πέντε και έχετε γνώμη για τέτοια πράματα. Ούτε για γιδοβοσκοι δεν κανετε ρεεεεεεεε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι