Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας κατέκτησε την κορυφή του ETSE Goals Awards 2024 – Διεθνής διαγωνισμός εκπαιδευτικών έργων με κοινωνικό αντίκτυπο

23 Απριλίου 2024
10:49

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας κατέκτησε την κορυφή του ETSE Goals Awards 2024 – Διεθνής διαγωνισμός εκπαιδευτικών έργων με κοινωνικό αντίκτυπο

 

Στόχοι των βραβείων ήταν:

– η Αναγνώριση του έργου των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών κέντρων από τις χώρες-εταίρους που συμμετέχουν στο έργο ETSE-Goals, τα οποία εμπλέκουν τους νέους σε έργα με αντίκτυπο στο κοινωνικό περιβάλλον και πλαίσιο.

– Να αναγνωρίσουν την ικανότητα των νέων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν λιγότερες ευκαιρίες, να προκαλούν θετικές αλλαγές στο περιβάλλον, δρώντας ως ενεργοί πολίτες.

– Να αναγνωρίσουν και να δώσουν προβολή στις ποιοτικές εκπαιδευτικές πρακτικές ως εργαλεία για την εκπαιδευτική επιτυχία και την κοινωνική δέσμευση, ενθαρρύνοντας τη διάδοση και την εφαρμογή τους.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας με το δικό του έργο “ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ” έλαβε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού.

Τη δεύτερη θέση  έλαβε η πρόταση-πρόκληση του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, “Green out of the box”.

Το βίντεο του σχολείου για την αποδοχή της βράβευσης: https://www.youtube.com/watch?v=75EBeBoSSaI

‘Το πρόγραμμα ETSE Goals Erasmus+ (www.etse-goals.eu) στοχεύει στη συλλογή καλών πρακτικών σχετικά με τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας και την ενσωμάτωση των ΣΒΑ στη μαθησιακή διαδικασία για τη δια βίου μάθηση αλλά και για όλες τις διαφορετικές βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης. Επικεφαλής του έργου είναι ο ACES (Andalusian Association of Social Economy Teaching Centres) Ισπανία, ενώ συμμετέχουν οι εταίροι Fundación Escuela Andaluza de Economía Social (FEAES) επίσης από την Ισπανία, ο οργανισμός Varna Economic Development Agency (VEDA) από την Βουλγαρία, ο φορέας Entrepreneurship Support Foundation (JOIN4CS) από την Ελλάδα και ο μη κερδοσκοπικός φορέας Pistes-Solidaires από την Γαλλία’.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.