Ο Δήμος Εορδαίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Ανάπτυξη και Μετάβαση Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων προς χαμηλές εκπομπές άνθρακα” (COMMIT)

23 Απριλίου 2024
12:58

Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, η συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας, ως εταίρος, μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe, με τίτλο «LowCarbon SME Development and Transition (COMMIT, δηλαδή: «Ανάπτυξη και Μετάβαση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προς χαμηλές εκπομπές άνθρακα», με το ακρωνύμιο «COMMIT». Σχετική έγκριση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είχε ληφθεί τον Μάρτιο από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας.

Ο προσανατολισμός της πρότασης αφορά στο να βελτιώσει την ικανότητα των περιφερειών να αναπτύξουν ή να μετατρέψουν τη βάση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεών τους (SMEs) τους σε δραστηριότητες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι άμεσα σε χαμηλότερες εκπομπές και πιο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ και διαφυλάσσοντας θέσεις εργασίας.

Το ποσό χρηματοδότησης για τον Δήμο Εορδαίας θα ανέλθει στα 124.490,00 ευρώ και είναι 100% χρηματοδοτούμενο. Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 51 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 01/04/2024 και λήξης την 31/06/2027.

Τα οφέλη που επιφέρει η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν να κάνουν με την πρόσβαση στη γνώση και μείωση πιθανών λαθών μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Επίσης, πρόσβαση σε δικτύωση με ειδικούς, καινοτομία και ανάπτυξη νέων τρόπων αντιμετώπισης πολύπλοκων προκλήσεων. Ακόμη, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυση επαγγελματικών δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό του Δήμου. Τέλος, όπως στα περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα, τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος πόλεων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.